Διαγωνισμοί

Αποτελέσματα 4ου Διαγωνισμού Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου «Για τον Μανόλη Αναγνωστάκη» 07/07/2022

Αποτελέσματα 4ου Διαγωνισμού Ποίησης

Με ισχυρή συμμετοχή ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο 4ος Διαγωνισμός ποίησης – πεζόμορφου ποιητικού στοχασμού μεταξύ νέων (ηλικίας 17-39 χρόνων) με θέμα «Ανθολογία Ποίησης Νέων του ΣΠΕΚ για τον Μανόλη Αναγνωστάκη», που πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | ΣΠΕΚ σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας, ο οποίος άρχισε στις 21/3/2022, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, και έληξε στις 14/4/2022.

Ως Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, λάβαμε περί των 122 έργων από νέες και νέους (17-39 χρόνων) Ελλαδίτες, Κύπριους και Απόδημους. Ειδική Επιτροπή, βάσει κριτηρίων που διέπουν τις αρχές της λογοτεχνίας, της ποίησης και της γλώσσας, αλλά και σύμφωνα με πρόσθετα κοινωνικά και πολιτισμικά κριτήρια, μελέτησε τις συμμετοχές που κατατέθηκαν και επέλεξε τις 53 που ξεχώρισαν. Τα έργα που διακρίθηκαν, επιλέχθηκαν να ενταχθούν σε ειδική έντυπη ανθολογία «Για τον Μανόλη Αναγνωστάκη», η οποία θα κυκλοφορήσει μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας. Οι διακριθέντες που συμμετέχουν στην ανθολογία θα ειδοποιηθούν εγκαίρως από τον ΣΠΕΚ για την κυκλοφορία της έκδοσης.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης και Αντιπρόεδρος του ΣΠΕΚ, εκ μέρους της Επιτροπής Αξιολόγησης, συγχαίρουν του διακριθέντες για το έργο τους, ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες, επαινώντας τους για την προσπάθεια τους, και παράλληλα εκφράζουν ειδικές ευχαριστίες σε όλους όσοι στήριξαν το θεσμό του συγκεκριμένου διαγωνισμού και συνέβαλαν στην υλοποίηση και στην ευρύτερη επικοινωνία του.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΟΙ 53 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ – ΠΕΖΟΜΟΡΦΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ «ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ»

Αδαμοπούλου Χαρά
Αλεξανδρίδης Γαβριήλ
Αλογοσκούφη Κασσάνδρα
Αναστοπούλου Ζαχαράκη Δήμητρα
Ανδρεάκος Μιχάλης
Αντρέου Λουίζα
Γατουρτζίδης Κυριάκος Αλέξιος Εφραίμ
Γεωργίου Γεωργία
Γκασνάκη Άννα
Γκλιάτη Ειρήνη
Γκόγκουλης Ιωάννης
Γκοζίας Κωνσταντίνος
Γυμνάου Νίκη
Δεληγιάννη Μαρίνα
Ελευθερίου Ευαγγελία
Κακαγής Ιάσωνας
Καφαντάρη Αιμιλιάννα
Καψάλη Πέτρα
Λαγός Άγγελος
Λαμπράκης Κώστας
Λαφάρας Νίκος
Μάντζιου Ελένη
Μεταξάς Ιωάννης
Μικελάκης Φώτης Ορέστης
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μιχαλοπούλου Αλεξάνδρα
Μίχου Σπιριδούλα

Μόσχος Ραφαήλ Κοσμάς
Μπουκουβάλα Βιολέτα
Μωραΐτης Χαράλαμπος
Νικολαΐδου Μαρίνα
Νικολάου Στέλιος
Νταμοτσίδης Αλέξιος
Ξενίδης Γιώργος
Ομηρίδη Άννα
Παλασίδης Παναγιώτης
Παναγή Γαβριέλλα
Παναγιωτίδου Αναστασία
Παπαπαύλου Αθηνά
Πατσώνη Άννα
Πέτρου Σταύρος
Σιδηροπούλου Δήμητρα
Σπανού Ευαγγελία Αγάπη
Στεργίου Ιωάννης
Ταμπραντζής Βασίλης
Τζιωρτζούδα Παρασκευή
Τσάκαλου Δήμητρα Αλεξάνδρα
Τσακιρίδου Φύλια
Φουκαράκη Χρυσή
Χαϊδεμένος Γιάννης
Χαριτίδου Έλλη
Χασαπλαδάκη Δέσποινα
Χριστάκης Χαραλάμπους

Οι Διαγωνισμοί του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ενθαρρύνουν τους Ελληνόφωνες νέους να εκφραστούν λογοτεχνικά. Τα καλύτερα ποιήματα – κείμενα, εκ των έγκυρων συμμετοχών, εκδίδονται σε ειδική έντυπη Ανθολογία από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας. Οι ανθολογίες ποίησης νέων του ΣΠΕΚ – Αρχύτας είναι διαθέσιμες διεθνώς σε όλα τα βιβλιοπωλεία κατόπιν ζήτησης, αλλά και μέσα από την “Books & Gifts Gallery”. Οι συμμετέχοντες των διαγωνισμών, εφόσον το επιθυμούν, δύνανται να προμηθεύονται την εκάστοτε ανθολογία (στην οποία συμμετέχουν με έργο τους) σε προνομιακή τιμή κόστους από τον ΣΠΕΚ και τον Αρχύτα, κατόπιν συνεννόησης.

Εξειδικευμένη ραδιοτηλεοπτική εκπομπή στο “SOLOMOS” Web RadioTV του ΣΠΕΚ θα προβάλλει την έκδοση και την κυκλοφορία της Ανθολογίας Νέων ΣΠΕΚ «Για τον Μανόλη Αναγνωστάκη». Σε ειδικό ραδιοτηλεοπτικό αφιέρωμα θα κληθούν να συμμετέχουν όσοι από τους διακριθέντες της Ανθολογίας του ΣΠΕΚ για τον Μανόλη Αναγνωστάκη επιθυμούν να απαγγείλουν το έργο τους και να μιλήσουν γι’ αυτό. Παράλληλα, το newsletter «ΩΡΕΣ» του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, η περιοδική έκδοση «Μνημοσύνη», δελτία τύπου σε ΜΜΕ αλλά και ενημερωτικά δελτία, καθώς και δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πλαισιώσουν την έκδοση της Ανθολογίας Νέων του ΣΠΕΚ «Για τον Μανόλη Αναγνωστάκη». Επιπρόσθετα, οι επιτυχόντες του διαγωνισμού, τα έργα των οποίων ανθολογούνται στην Ανθολογία Νέων του ΣΠΕΚ «Για τον Μανόλη Αναγνωστάκη», θα μπορούν να συμμετέχουν στην 3η Έκθεση Βιβλίων Συγγραφέων ΣΠΕΚ στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2022 και στην 4η Έκθεση Βιβλίων Συγγραφέων ΣΠΕΚ στην Αθήνα τον Μάιο του 2023. Έτσι οι νέοι έχουν μια δημόσια επίσημη παρουσία τους και πολλαπλή προβολή του έργου τους, από έναν οργανωμένο Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Αυτό είναι σοβαρή εκκίνηση για τους ίδιους και για τους περισσότερους η πρώτη βασική εμπειρία τους να τολμήσουν μια λογοτεχνική πτήση στο μέλλον – που ίσως αποδειχθεί βασική στη ζωή τους.

Με τιμή,

Εκ μέρους της Επιτροπής Αξιολόγησης
Για τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Η Πρόεδρος του ΣΠΕΚ

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά
Λογοτέχνης, Φιλόλογος
Παραγωγός Προγραμμάτων για τον Πολιτισμό

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δρ. Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης
τ. Καθηγητής ΑΕΙ ΜΙΜ-Cyprus, Συγγραφέας,
Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου