Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) στο πλαίσιο των ποικίλων δραστηριοτήτων του για τον κοινό Ελληνικό Πολιτισμό Ελλάδας και Κύπρου, τις αξίες του, την Ελληνικής Γλώσσα, την προβολή έργων λογοτεχνών και καλλιτεχνών κ.ά. διοργανώνει και Παραστάσεις, Κινηματογραφικές, Θεάτρου, Μουσικής ή/ και Ποίησης.

Την κάθε Παράσταση διοργανώνει Επιτροπή του ΣΠΕΚ, σε επίσημη αίθουσα με υπερσύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Η Παράσταση δίδεται για μέλη και φίλους του ΣΠΕΚ και για το ευρύ κοινό. Είναι Εκδήλωση αυτοτελής, με χορωδία ή/ και σολίστες ή μουσικούς ενός μουσικού έργου βυζαντινού, κλασσικού, οπερατικού, έντεχνου ή σύγχρονου, χορωδιακού ή μουσικού, με απαγγελίες ή θεατρικού, ή ορχήστρας δωματίου ή ρεσιτάλ κ.ά.

Για μια άρτια εκδήλωση η Επιτροπή του ΣΠΕΚ έχει συνέργεια με συντελεστές της παράστασης (μαέστρος, σκηνοθέτης, ποιητές, ηθοποιοί, φωτιστής, ηχολήπτης κ.ά.) και εκφράζει γνώμη για σκηνικά, σκηνοθεσία, φωτιστικά, ηχοληψία, ενδυματολογία, διακόσμηση, catering μετά το πέρας – προσφορά ενός χορηγού.

Η παράσταση δίδεται δωρεάν ή έχει τιμή εισόδου, με ή χωρίς φιλανθρωπικό παράπλευρο στόχο. Τα Μέλη και οι επίσημοι προσκεκλημένοι έχουν θέσεις κρατημένες, οι δε φίλοι ακολουθούν τη σειρά κρατήσεων.

Την Παράσταση χαιρετίζει σύντομα η Πρόεδρος του ΣΠΕΚ και ο χορηγός ή εκπρόσωπος του. Μετά το πέρας της Παράστασης εκτίθενται βιβλία του έργου εάν πρόκειται για Θεατρική/Κινηματογραφική Παραγωγή ή CD των έργων του Μουσικού Σχήματος προς πώληση ή δωρεάν.

Ο ΣΠΕΚ μέσω του Newsletter ΩΡΕΣ, της ιστοσελίδας του, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ΜΜΕ θα ενημερώνει μέλη, φίλους και το ευρύ κοινό για την Παράσταση (πού, πότε, ποιοι, θέμα, πώληση βιβλίου/cd, ενδεχόμενη φιλανθρωπία).

Η Παράσταση ή μέρος της θα βιντεογραφείται για να παρουσιαστεί μόνιμα, σε ψηφιακή παραγωγή του ΣΠΕΚ, στον ηλεκτρονικό κόμβο του, στη Στήλη ‘‘Παραστάσεις’, ώστε να μπορούν διεθνώς μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του ΣΠΕΚ που δεν μπόρεσαν να παραστούν να την παρακολουθήσουν.

Μελλοντικά ο ΣΠΕΚ ίσως να διοργανώσει Τηλε-Παράσταση με έργα Ελλήνων ή Απόδημων ή Κυπρίων.

“Ο ΣΠΕΚ διοργανώνει Παραστάσεις, Κινηματογραφικές, Θεάτρου, Μουσικής ή/ και Ποίησης”