Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους και υποστηρικτές του, αλλά και το ευρύ κοινό και τους επισήμους, για κάθε τρέχουσα Εκδήλωση/Δραστηριότητα που διοργανώνει.

Το μέσο του είναι το Newsletter με την επωνυμία ‘ΩΡΕΣ’, ένα έκτακτο, επίκαιρο και ηλεκτρονικό δελτίο ενημέρωσης με πληροφοριακό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Αποτελεί ηλεκτρονική πρόσκληση του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου για το θέμα της εκάστοτε εκδήλωσης, το ‘πού και πότε και ποιοι οι συντελεστές’, τρόποι κράτησης θέσεων, ποιος φορέας το θέτει υπό την αιγίδα του, ποιος ο χορηγός, το αν θα υπάρξει δεξίωση ή αν θα γίνουν πωλήσεις βιβλίων του ΣΠΕΚ για φιλανθρωπία και διάφορες άλλες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

“Το Newsletter του ΣΠΕΚ, με την επωνυμία ‘ΩΡΕΣ’, είναι ένα έκτακτο, επίκαιρο και ηλεκτρονικό δελτίο ενημέρωσης με πληροφοριακό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα”

Δράσεις του, που θα προαναγγέλλει ο ΣΠΕΚ μέσω του ‘ΩΡΕΣ’ σε μέλη, φίλους, υποστηρικτές και κοινό είναι οι ακόλουθες:

• Παραστάσεις – επετειακές , μουσικές , χορωδιακές ,  μουσικοποιητικές , θεατρικές , χορευτικές κ.ά.
  • Εκθέσεις – με έργα τέχνης ή βιβλία και λευκώματα, εκθέματα λαογραφίας, χειροτεχνίας, παράδοσης κ.ά.
  • Διαλέξεις από Ειδικούς – σε Λογοτεχνία, Τέχνη ή επιστήμες-Ιστορία, Αρχαιολογία, Φιλοσοφία, Οικολογία.
  • Έναρξη Συνεδρίων ή Μαθημάτων Επιμόρφωσης ή Φιλοσοφίας ή Ευρωπαϊκού Προγράμματος του ΣΠΕΚ.
  • Εκδόσεις βιβλίων, ανθολογιών – με έργα νέων ή έμπειρων μελών του ΣΠΕΚ ή Νομπελιστών ποιητών κ.ά.
  • Βραβεύσεις και Τελετές ΣΠΕΚ π.χ. Λογοτέχνη για το Σύνολο του Έργου του ή Καινοτόμων Επιστημόνων, Αριστείο Ανθρωπισμού κ.ο.κ.
  • Εξαγγελίες Διαγωνισμών του ΣΠΕΚ για νέους σε ποίηση, πεζογραφία, τέχνη, με την ευκαιρία Επετείων.
  • Ενημέρωση για τα νέα εργοβιογραφικά πορτρέτα που εντάχθηκαν στην ΣΠΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑ.
  • Ειδοποίηση και ενημέρωση για τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα του ΣΠΕΚ.
  • Θέματα έρευνας, μελέτης και συζήτησης από την Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης ΣΠΕΚ «ΔΑΔΑ».
  • Επιλεγμένα «Phrases, ΣΠΕΚ».
  • Παρουσίαση νέων έργων από τη συλλογή της «ΣΠΕΚ E-Gallery».
  • Το newsletter «Ώρες» περιέχει και έκτακτες ανακοινώσεις και ευκαιρίες για τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου για συμμετοχή σε τακτικές ή έκτακτες ωφέλιμες δράσεις και προγράμματα όπως και Ειδήσεις για Συνεργασίες του ΣΠΕΚ με φορείς με πρόσκληση προς μέλη και φίλους, καθώς και έκτακτα προγράμματα απασχόλησης για νέους και νέες του ΣΠΕΚ.
“Η επωνυμία ‘ΩΡΕΣ’ προέρχεται από το όνομα των 3 θυγατέρων του Δία και της Θέτιδας, δηλαδή της Δίκης, της Ευνομίας και της Ειρήνης. Μοίραζαν θεϊκά δώρα στους ανθρώπους και συμβόλισαν 3 από τις 4 εποχές του χρόνου. Γι’ αυτό φρόντιζαν τη βλάστηση(Φθινόπωρο), την άνθιση (Άνοιξη), το κάρπισμα (Καλοκαίρι)”

Αρχείο του Τακτικού Ενημερωτικού Δελτίου του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ``Ώρες`` με Χρονολογική Σειρά