ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Το «Διαβάζω για σένα» είναι η ψηφιακή Σειρά Ακουστικών Βιβλίων/ Audiobook και Videobook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ ΣΠΕΚ που βοηθάει κάθε άτομο, κάθε ηλικίας, στον Απανταχού Ελληνισμό (Ελλάδα, Διασπορά, Κύπρος):

*που χρησιμοποιεί κυρίως την ακοή (ακουστικός τύπος)
*σε κίνηση πολλές ώρες τη μέρα (π.χ. επιχειρηματίες, οδηγοί, επιβάτες)
*μικρής ή μεγάλης ηλικίας που προτιμούν να ακούν παρά να διαβάζουν
*με πρόβλημα όρασης (περιορισμένης ή απόλυτης)
*με πρόβλημα εντυπο-αδυναμίας για ανάγνωση
*σε νηπιαγωγεία, σχολεία ή φροντιστήρια
*σε χώρους αναμονής (π.χ. ιατρείου) ή μεταφορικού (τρένο)
*σε απομονωμένες περιοχές (νησιά, συνοριακές περιοχές, φυλάκια)
*σε ιδρύματα ευγηρίας, οικοτροφεία, φυλακές
*σε περίοδο διακοπών, εντός ή εκτός Ελλάδας
*σε κέντρα και σχολεία Αποδήμων στο εξωτερικό
*σε μελέτες τονικότητας, εκφοράς και ύφους μιας εκφώνησης/ μιας απαγγελίας
*που θέλει ν’ ακούσει ζωντανή τη φωνή του συγγραφέα ή καλλιτέχνη
*που θέλει να ακούσει ένα Συνέδριο, Σεμινάριο, Μάθημα

Τα audiobooks είναι ηχητικά αρχεία βιβλίων ή ψηφιακά ηχητικά videos, τα οποία μπορεί να ακούει αντί να διαβάζει, μια μεγάλη πλειάδα συνανθρώπων μας. Τα videobooks είναι μια αναβαθμισμένη μορφή των eBooks καθώς αντικαθιστούν τα παραδοσιακά βαριά αρχεία pdf. Τα vBooks αποτελούν έναν πιο διαδραστικός τρόπο για να μοιράζεται περιεχόμενο ο συγγραφέας και να συνδέεται με το κοινό του σε προσωπικό επίπεδο. Τα vBooks, ως ψηφιακές ταινίες μικρού μήκους, είναι το απόλυτο, σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο που παρέχει γνώση και εκπαιδεύει πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, προσφέροντας παράλληλα ποιοτική ψυχαγωγία.

Η ηχογράφηση γίνεται με τα σύγχρονα μέσα του WEB RadioTV SOLOMOS του ΣΠΕΚ, από έμπειρους σε ανάγνωση, λογοτέχνες, συγγραφείς, ηθοποιούς, μουσικούς, εθελοντές, φοιτητές σε Σχολές. Κάθε Audiobook / Videobook προβάλλεται ευρέως κι από τον Διεθνή Κόμβο του ΣΠΕΚ και μπορεί ν’ ακουστεί από το smartphone, το tablet, το ηχοσύστημα αυτοκινήτου ή στο σπίτι με τη βοήθεια ενός ηχείου. To ψηφιοποιημένο κείμενο καθώς και το ψηφιακό διευρύνουν τα όρια της κειμενικής αναπαραγωγής γιατί αναπλαισιώνουν και αναπλάθουν τις γνωστές παραδοσιακές θεωρίες και πρακτικές περί έκδοσης. Επιπρόσθετα πλεονεκτήματα είναι το απεριόριστο μέγεθος κειμένου, η πλήρης χρήση της ακοής και της όρασης σε κάθε χρόνο και τόπο, τα σύγχρονα εργαλεία για ισότιμη πρόσβαση όλων στη γνώση και στη μάθηση, η αυξημένη διάδραση και η αλληλεπίδραση με εύκολη προώθηση.

Τα audiobooks / videobooks του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ προς ακρόαση και χρήση απευθείας από την παρούσα ιστοσελίδα του ΣΠΕΚ μέσα από τα θεματικά πεδία – σελίδες «Εκδόσεις», «Audio Books, vBooks». Τα παραγόμενα με ήχο Ακουστικά Βιβλία / Videobook κατατίθενται στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας, στην Ανοιχτή Βιβλιοθήκη, στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη «Όμηρος» του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (λογοτεχνικά βιβλία) και στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Amelib (Πανεπιστημιακά συγγράμματα), στη Σχολή Τυφλών Κύπρου, σε Βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων, σε λογοτεχνικούς, παιδαγωγικούς φορείς διεθνώς κ.ο.κ..

Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

AUDIOBOOKS, VIDEOBOOKS

Αν αποφασίσεις να γίνεις Αρωγός, Χορηγός, Ευεργέτης τότε βοηθάς τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, να συμβάλει – χάρη και στη χορηγία σου- στο κοινωνικό θέμα της ισότιμης πρόσβασης όλων στη γνώση και στη μάθηση.

Η κάθε σελίδα ηχογράφησης του Audiobook περιέχει ευχάριστη μουσική και χρήσιμα στοιχεία για το έργο και τους συντελεστές του.

Ως Αρωγός, Χορηγός, Ευεργέτης αυτού του ευγενούς σκοπού, εφόσον το επιθυμείς, θα αναφέρεσαι στον Διεθνή Κόμβο του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org και ευφήμως σε πλείστα άλλα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε προσκαλούμε ως ανάδοχο βιβλίου, να χορηγήσεις τα έξοδα της ηχογράφησης των σελίδων του. Καλώς να ορίσεις.

ebooks & audiobooks