Βραβείο Λογοτέχνη

Ετήσιος Θεσμός Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ‘Βράβευση Λογοτέχνη για το Σύνολο του Έργου του’

event_cover

Με μεγάλη συγκίνηση ο “Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου” (ΣΠΕΚ) πραγματοποίησε τον πρώτο ετήσιο θεσμός του ΣΠΕΚ “Βράβευση Λογοτέχνη διά το Σύνολο του Έργου του, 2019”, όπου βραβεύτηκαν ισότιμα και ξεχωριστά οι εκλεκτοί λογοτέχνες, Μαρία Κέντρου Αγαθοπούλου (Ελλάδα) και Κυριάκος Χαραλαμπίδης (Κύπρος).Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του «ΣΠΕΚ» Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά.

Το σκεπτικό βράβευσης για τη Μαρία Κέντρου – Αγαθοπούλου επιμελήθηκε και παρουσίασε η Δρ. Ζωή Σαμαρά, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βράβευσης, Ομ. Καθ. Θεωρίας Λογοτεχνίας & Θεάτρου ΑΠΘ. Το σκεπτικό βράβευσης για τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Δρ. Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Βράβευσης, Ακαδημαϊκός – Λογοτέχνης. Στα μέλη της Επιτροπής Βράβευσης ανήκουν και οι: Δρ Καλλιόπη Εξάρχου, Αν. Καθ. Θεατρολογίας Τμ. Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ, Δρ. Λεωνίδας Γαλάζης, Επιθ. Φιλολογικών Μαθημάτων Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, Πρόεδρος ΟΛΚ, Δρ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Ομ. Καθ. Γλωσσολογίας, Παν. Αθηνών, Δρ. Λουίζα Χριστοδουλίδου, Αν. Καθ. Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Παν. Αιγαίου, Δρ. Δημήτρης Φίλιας, Αν. Καθ. Λογοτεχνικής Μετάφρασης και Διερμηνείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η απονομή των βραβείων, που φιλοτέχνησε ο Κύπριος γλύπτης Χρίστος Αβραάμ, έγινε από τον Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρο Μιλτιάδη. Τη λαμπρή τελετή επισφράγισε με τραγούδια αγαπημένα από Ελλάδα και Κύπρο η μαέστρος – μουσικός κα Άλκηστις Τόγια με τη Χορωδία του ΤΕΕ Μηχανικών. Την δεξίωση ανέλαβε η Gasteraia Catering.

Φωτογραφίες

Βίντεο από τη Βράβευση Λογοτέχνη για το Σύνολο του Έργου του (13.12.2019)