Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης

“Για τον Τάσο Λειβαδίτη” 2Η Συνάντηση της Ψηφιακής Λέσχης Δ.Α.Δ.Α. του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Για τον Τάσο Λειβαδίτη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Διαδικτυακή Συνάντηση της Δ.Α.Δ.Α., Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ΣΠΕΚ, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ανθολογία ποίησης νέων του ΣΠΕΚ “Για τον Τάσο Λειβαδίτη”.

Η τηλε-συνανάγνωση και ο διάλογος έλαβαν χώρα ψηφιακά με την υπηρεσία τηλεδιάσκεψης zoom.us. Στο ψηφιακό πάνελ συμμετείχαν από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης:

Oι ιδρυτές του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, φιλόλογος – λογοτέχνης – παραγωγός προγραμμάτων για τον πολιτισμό (Πρόεδρος ΣΠΕΚ) και ο Δρ. Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, επιστήμονας, συγγραφέας – μεταφραστής (Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ, Πρόεδρος ΕΛΚ).

Το ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, κα Ζωή Σαμαρά, Ομότιμη Καθηγήτρια Θεωρίας της Λογοτεχνίας και του Θεάτρου Α.Π.Θ. (Επίτιμη Πρόεδρος Γραμμάτων ΣΠΕΚ).

Τα μέλη του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, κ. Νίκος Ευθυμίου, Φιλόλογος – Ερευνητής (Σύμβουλος Παιδείας ΣΠΕΚ) και κα Έλενα Καραγιάννη-Βαρνάβα, Φιλόλογος – Ερευνήτρια – Συγγραφέας (Σύμβουλος Αναπτυξιακών και Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΣΠΕΚ).

Παράλληλα, συμμετείχαν από τους συγγραφείς της Ανθολογίας Ποίησης Νέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου «Για τον Τάσο Λειβαδίτη», οι ακόλουθοι:

Γαβριήλ Αλεξανδρίδης (Θεσσαλονίκη, βιολόγος, μουσική παιδεία)
Εμμανουέλα Αλεξιάδου (Ορεστιάδα, βιολόγος, καλές τέχνες)
Κωνσταντής Σωτήρης (Παρίσι, νομικός, θέατρο)
Φιλαρέτη Πάκα (Λάρισα, Ελληνική φιλολογία, έρευνα)
Κατερίνα Πολατίδη (Αττική, Γαλλική φιλολογία, διδασκαλία)
Γαβριέλλα Παναγή (Κύπρος, Ελληνική φιλολογία, μουσική παιδεία)
Τζαμίλε Φαχούρι (Αθήνα, Ελληνική φιλολογία, μετάφραση)

Για το ευρύ κοινό η συγκεκριμένη τηλε-συνανάγνωση θα προβάλλεται ζωντανά, διαδικτυακά μέσα από τη Σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, καθώς και το Κανάλι του Συνδέσμου στο YouTube. Στη συνέχεια το πλήρες υλικό της συνάντησης θα δημοσιευθεί στον διεθνή διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org.

Η 2Η Συνάντηση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος 2021 σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και γιορτινό κλίμα αγάπης και αισιοδοξίας.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Δ.Α.Δ.Α. μέσα από το site του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org και ειδικά στο πεδίο Δραστηριότητες, όπου θα βρείτε και την φόρμα/αίτηση εγγραφής, αλλά και από το ενημερωτικό δελτίο “ΩΡΕΣ”.

Για να λάβετε ενεργό μέρος στη ζωντανή συνεδρίαση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ Δ.Α.Δ.Α. χρειάζεται να δηλώσετε εγγραφή στον ΣΠΕΚ στο info@cultural-association.org.

Σύντομες Πληροφορίες για τη Δ.Α.Δ.Α. του ΣΠΕΚ:

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) καθιερώνει την Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ «ΔΑΔΑ», η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε μέλη και φίλους του, με συν-ανάγνωση, εκ του συστάδην ή ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, να Δ-ιαβάζουν, Α-ναλύουν, Δ-ιαλογίζονται, Α-νελίσσονται με βιβλία πεζογραφίας, δοκιμίων, ποίησης, θεάτρου, ιστορίας, αρχαιολογίας, λαογραφίας, φιλοσοφίας κ.α..

Ο ΣΠΕΚ φιλοδοξεί ώστε τα μέλη με την ανάγνωση να διευρύνουν τους ορίζοντες, το πνεύμα, την αντίληψή τους. Διότι στην ερώτηση των παλαιών γραφών ‘Γνωρίζεις αυτά που διαβάζεις;’ απαντά η συλλογική σοφία της Ομάδας. Διότι ένας γράφει μόνο όσα γνωρίζει, ή νομίζει ότι γνωρίζει. Αλλά όταν διαβάζει, τότε ακούει ανεπαίσθητα τον συγγραφέα να του μιλά και επιπλέον διαλογίζεται με άλλους της Ομάδας και έτσι κερδίσει πολλαπλά. Δεν τρώει απλώς την τροφή, αλλά μπορεί και να τη χωνεύει. Ποιος καταλαβαίνει καλά ένα βιβλίο αν δεν ‘ζήσει’ μέρος από το περιεχόμενό του; Αλλιώς χωρίς ανάλυση και στοχασμό ελάχιστα μένουν στο μυαλό.

Με τη Λέσχη Ανάγνωσης ο (τηλε)αναγνώστης δεν συναναστρέφεται μόνο ενδιαφέροντα, καλλιεργημένα άτομα, αλλά κερδίζει από την κοινωνική αλληλεπίδραση και την πνευματική διαδραστικότητα. Μπορεί επίσης να εισηγείται στην Ομάδα ένα βιβλίο για συν-ανάγνωση και συν-ανάλυση. Ίσως βρει θέματα του βιβλίου που αφορούν τον ίδιο ή δικό του, ίσως βρει λύσεις, ή αλλάξει γνώμη για κάτι που πριν το αντιλαμβανόταν αλλιώς. Ακούγοντας 10 αναλύσεις/ προσεγγίσεις των άλλων της Ομάδας είναι σαν να διαβάζει δέκα βιβλία. Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι η κηρήθρα για τις μέλισσες που μεταφέρουν τη γύρη από άνθος σε άνθος.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Λέσχη Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ Δ.Α.Δ.Α.

Περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο, Ανθολογία Ποίησης Νέων «Για τον Τάσο Λειβαδίτη»

Ανθολογία Ποίησης Νέων «Για τον Τάσο Λειβαδίτη»
Σειρά Ανθολογία Νέων ΣΠΕΚ. Αρ.2
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ – Α΄ Έκδοση 2020
Αριθμός Σελίδων: 102, Διάσταση: 22,5Χ20,5
ISBN 978-618-5410-49-0
Ενδεικτική τιμή πώλησης: 16,00€
Διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.