Προσκλήσεις

Παρουσίαση Βιβλίου “Η Αποικία των Βρυκολάκων”

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) και η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. σας προσκαλούν στην ψηφιακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Μακρή, «Η Αποικία των Βρυκολάκων», που κυκλοφορεί από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και τις εκδόσεις Αρχύτας (Αθήνα 2020).

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) και θα προβάλλεται ζωντανά μέσα από τη σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ
  • Ανδρέας Βερναρδής, Μουσικός Παραγωγός
  • Κωνσταντίνος Μακρής, Λογοτέχνης
  • Συντονίζει και διαβάζει απόσπασμα η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος του ΣΠΕΚ

Λίγα λόγια για το βιβλίο και τον συγγραφέα:

«Στην Ελλάδα του σήμερα, δυο μεγάλες αντίρροπες δυνάμεις βρίσκονται σε κλιμακούμενη διαρκή υπόγεια διαμάχη. Απ’ τη μία, οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, κι απ’ την άλλη οι αιμοπότες βρυκόλακες. Οι πρόσγειοι, στην προσπάθεια τους να επιζήσουν στον σύγχρονο κόσμο, εξακολουθούν να επιτίθενται κατά πολιτών και να παίρνουν ζωή μέσω αιμόποσης. Όμως, τα μέσα εξόντωσης των μεταφυσικών αυτών υπάρξεων, έχουν τα τελευταία χρόνια αυξηθεί και εξελιχθεί κατά πολύ, όπως και τα κρούσματα των επιθέσεων κατά ανθρώπων. Αποτέλεσμα αυτών, η στο χείλος της εξαφάνισης κατάσταση που περιέρχονται τα πλάσματα της νύκτας. Οι εξουσιαστές της χώρας, έχουν πάρει την απόφαση τους, κι αυτή είναι αμείλικτη: εξαφάνιση κάθε μεταφυσικής ύπαρξης που μολύνει τον σύγχρονο τεχνολογικό κόσμο. Έτσι, οι πρόσγειοι σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν τον αφανισμό, κτίζουν την αποικία τους στο όρος του Βαρνούντα, στην καρδιά των Βαλκανίων. Εκεί καλούν όλους τους απέθαντους, να ενωθούν σα μια γροθιά, για να αντιμετωπίσουν τον τρομερότερο εχθρό: Τον άνθρωπο. Βαμπίρ από όλο τον ελληνικό χώρο αλλά και τα Βαλκάνια, καταφθάνουν στο μέγα κάστρο. Απ’ την άλλη, ο λοχίας Άρης Δεσμενόγλου του αστυνομικού σταθμού Λυκαβηττού, ο ήρωας μας,  τίθεται στα γρανάζια του μηχανισμού εξόντωσης, ως ένα πιόνι στη σκακιέρα των μεγάλων. Αυτός κι η μνηστή του η Μαρίνα, ονειρεύονται να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο, μακριά απ’ την ζούγκλα της αποξενωτικής πρωτεύουσας. Να κτίσουν μια ζωή στην ομορφιά της επαρχίας και της φύσης. Όμως αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα, μιας κι αναπόδραστα, ο πόλεμος έρχεται ανήλεος στο προσκήνιο…» Περίληψη από το μυθιστόρημα του Κύπριου συγγραφέα Κωνσταντίνου Μακρή, «Η αποικία των Βρυκολάκων».

Ο Κωνσταντίνος Μακρής γεννήθηκε στην Λεμεσό στις 27 του Οκτώβρη του 1982. Μεγάλωσε κι ανδρώθηκα στην ίδια πόλη. Με τη συγγραφή ήρθε πρώτη φορά σ’ επαφή στα 14 του, μέσω της ποίησης. Πρώτα του ερεθίσματα τα ποιήματα της Λένας Παππά, κι αργότερα του Ανδρέα Εμπειρίκου, όπως αυτά του δόθηκαν απ’ τις υπέροχες μελοποιήσεις των Αδερφών Κατσιμίχα, κι έπειτα μέσα από την ανάγνωση των ίδιων των ποιητικών τους συλλογών. Στα 18, εξέδωσε την πρώτη του συλλογή με τίτλο “Εφηβικοί Προσανατολισμοί” και στα 23, τον “Κήπο με τα ματωμένα άνθη” όντας φοιτητής στη Θεσσαλονίκη. Η τελευταία του ποιητική συλλογή, «ToΣτέαρ Των Βερμούδων, εκδόθηκε το 2014, κι αποτελεί απάνθισμα ποιημάτων μιας δεκαετίας.  Πρώτη του κατάθεση, στον χώρο της πεζογραφίας, η νουβέλα «Εκχυλίσματα Πάθους, το 2012. Το 2017  βραβεύτηκε με το Πρώτο Βραβείο Ποίησης, στον Διεθνή Διαγωνισμό της Unesco, Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και το 2018 με το βραβείο διηγηματογράφου της ΕΛΚ. Ποιήματα και διηγήματα του, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά λογοτεχνίας. Είναι μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου.

Σχετικά Άρθρα