Παρουσιάσεις Βιβλίων

Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής «Έρως, Μύθος, Βάθος» του Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη

Με ιδιαίτερη επιτυχία, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, στις 21:30 μ.μ., ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σε συνεργασία με την Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. πραγματοποίησε την ψηφιακή παρουσίαση της Β’ έκδοσης της ποιητικής συλλογής του ποιητή Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη, «Έρως, Μύθος, Βάθος» 220 Χαϊκού και 18 Τραγούδια, που κυκλοφορεί από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και τις εκδόσεις Αρχύτας (Αθήνα 2020).

Η παρουσίαση προβλήθηκε ζωντανά μέσα από τη σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

  • Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Μουσικοσυνθέτης, Μαέστρος, Ιππότης Τεχνών Γαλλίας
  • Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ

Ο χαιρετισμός και ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τη Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρο του ΣΠΕΚ.

Ακολουθεί το βίντεο της παρουσίασης:

Κριτική Προσέγγιση Έργου

«Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, με την ποιητική συλλογή του ‘Έρως Μύθος Βάθος – 200 Χαϊκού’, επιβεβαιώνει κάτι άλλο, ελληνικό, πως ‘το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν’, με ένα στέρεο ποιητικό αντρικό λόγο. Οι ιδέες, ως αιώνιες κι ακατάλυτες, βρίσκουν τον τρόπο τους – και μέσα από τον Έρωτα, τον Μύθο και το Βάθος – να επανέρχονται στη ζωή μας και να εμπνέουν ποιητές κι αναγνώστες. Εδώ πια ξεκάθαρα βρισκόμαστε στο καταστάλαγμα της σοφίας των ανθρώπων, το δε χαϊκού είναι μια μορφή ποιητική που μπορεί άνετα να αποδώσει αυτή τη συμπύκνωση νοημάτων και λόγων. Με το έργο αυτό νιώθει κανείς ότι η ζωή συνεχίζεται στον αιώνα, γιατί έχει τη διάσταση της αιωνιότητας, που κερδίζουν οι άνθρωποι του πνεύματος ως ‘οι εν κόσμω δημιουργοί’.  Αυτή η συλλογή μού έδωσε τη χαρά της μελέτης και θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της σκέψης, στον εμπλουτισμό του εσωτερικού μας κόσμου.» Στέλιος Παπαντωνίου, κριτικός, φιλόλογος, δοκιμιογράφος.

“Επανεκδίδοντας τη Συλλογή προσθέτω 18 τραγούδια για τους νέους, για τη χαρά της ζωής που αγνοούμε και για την αστροφεγγιά της ελπίδας µες στο πυκνό σκοτάδι.” Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης

Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης
«Έρως, Μύθος, Βάθος»
220 Χαϊκού και 18 Τραγούδια

Σειρά Έργων Ποίησης ΣΠΕΚ. Αρ.3
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ
Β΄ Έκδοση 2020
Αριθμός Σελίδων: 92
Διάσταση: 14Χ20,5
ISBN 978-618-5410-46-9
Διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.