Παρουσιάσεις Βιβλίων

Παρουσίαση Σειράς Δοκιμίων «Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας» της Κυριακής Δράκου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ και η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. με ιδιαίτερη επιτυχία οργάνωσαν την ψηφιακή παρουσίαση της σειράς δοκιμίων της Κυριακής Δράκου «Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας», την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 21:30, που προβλήθηκε ζωντανά μέσα από τη σελίδα Facebook και το κανάλι YouTube του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Την εκδήλωσε χαιρέτησε η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

Κάλλη Χατζηιωσήφ, Σύμβουλος Υπ. Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, Καθηγήτρια στο αντικείμενο της «Ιστορίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» στο Πανεπιστήμιο Frederick, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Διακεκριμένη και πολλάκις βραβευμένη, με διεθνή αναγνώριση.

Αγγελική Τσαπακίδου, καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Παν. Δυτ. Μακ. (Κινητική – Ρυθμική στη Σχολική Εκπαίδευση) με σημαντική εργογραφία – βιβλιογραφία στο αντικείμενο της, πρ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοίκησης και Ανάπτυξης Δήμου Καλαμαριάς, πρ. Αντιδήμαρχος Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού Δήμου Καλαμαριάς, πρ. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Σταυρούλα Συροπούλου, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος  στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στη Πάφο.

Καθώς και οι μαθητές /-τριες της Κυριακής Δράκου, με τη σύμφωνη άδεια των κηδεμόνων τους:
Βουρνάρη Κατερίνα.
Μαρία Αλεξάνδρα Χαραλαμποπούλου.
Έλενα Λεωνίδου.
Χρυσοβαλάντης Αντρέου.

Ακολούθησε η αντιφώνηση και μια σειρά απαγγελιών από την ίδια τη συγγραφέα, Κυριακή Δράκου, εκπαιδευτικό, γυμνάστρια– εμψυχώτρια εκπαιδευτικών αξιών.

Η παρουσίαση της σειράς δοκιμίων «Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας» της Κυριακής Δράκου, σφραγίστηκε με τον επίλογο του Δρα Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη, Προέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Ο συντονισμός και η εν γένει παρουσίαση της εκδήλωσης έγιναν από τη Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρο του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ.

Ακολουθεί το βίντεο της παρουσίασης:

Περιγραφή του βιβλίου:

Σε αυτό το μικρό ποιητικό φιλοσόφημα, μέσα από τον πυκνό λόγο, ανακαλύπτουμε την αξία των θετικών συναισθημάτων. Τα κρίνα του γιαλού της καρδιάς μας είναι ο πόθος της αγνότητας, ο δρόμος της εσωτερικής ειρήνης και ελευθερίας. Τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να απελευθερωθούν μέσω των τεχνών και να αλλάξουν τη στάση προς τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας. Η έκφραση των συναισθημάτων μέσα από την ποίηση, τη μουσική, τη ζωγραφική, το τραγούδι και το θέατρο είναι η εξομολόγηση που οδηγεί στην ανάταση της ψυχής και στη λύτρωσή της. Το υπέρτατο καθήκον των ανθρώπων είναι η προστασία των παιδιών, των νέων βλαστών των κρίνων που τώρα γεννιούνται, να μη χαθούν μέσα στο πέλαγος του κόσμου, να μην τα αφήσουμε να μαραθούν. Χρέος λοιπόν όλων μας είναι να τους δείξουμε πώς να διοχετεύσουν μέσα από τις τέχνες ενέργεια, για να απελευθερώσουν τις δυνατότητες τους και τα νιώθω τους με σκοπό να γίνουν άνθρωποι με την έννοια της λέξης και ψυχικά ανθεκτικά άτομα που να επιλέγουν τα θετικά συναισθήματα σαν δρόμο στη ζωή.

«Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας»
Κυριακή Δράκου
Σειρά Δοκιμίων ΣΠΕΚ. Αρ.1
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ
Α΄ Έκδοση 2020
Αριθμός Σελίδων: 68
Διάσταση: 14Χ20,5
ISBN 978-618-5410-48-3
Διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.