Παρουσιάσεις Βιβλίων

Βιβλιοπαρουσίαση “Αποτυπώσεις” της Πόπης Μπίσσα Κύπρος 2023

ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΠΙΣΣΑ ΚΥΠΡΟΣ 2023

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Μαΐου 2023, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ) στη Λευκωσία, η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Φιλολόγου Πόπης Μπίσσα, “Αποτυπώσεις” (Εκδόσεις Αρχύτας – ΣΠΕΚ 2022). την οποία κοσμούν δεκατέσσερα έργα τέχνης της ιδίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου (ΕΛΚ) και την ΟΕΛΜΕΚ και τελούσε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ). Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος της ΕΛΚ, η κα Σίσσυ Σιγιουλτζή – Ρουκά, Πρόεδρος του ΣΠΕΚ και η κα Ρένα Γιαβρή, Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ. Για την ποιητική συλλογή μίλησε ο Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος της ΕΛΚ καθώς και ο Νικόλας Παναγή, Ζωγράφος. Ο κ. Ιωσηφίδης μίλησε για τη διπλή ιδιότητα της Πόπης Μπίσσα, ποιήτρια και ζωγράφος, και παρουσίασε την άρρηκτη σχέση των στίχων της με την οπτική του καλλιτέχνη. Ο κ. Παναγή εξήγησε πώς η εντρύφηση της ποιήτριας με τη ζωγραφική από την παιδική της ηλικία, οδήγησε σε νέους τρόπους έκφρασης καθώς και στον συνδυασμό των δύο τεχνών στο ποιητικό χαρτί και στον ζωγραφικό καμβά. Στη συνέχεια, η Φιλόλογος Κυριακή Παναγίδη διάβασε ποιήματα με τη συνοδεία μελωδιών κιθάρας από τον μουσικό Δημήτρη Φιλίππου. Ακολούθησε αντιφώνηση από την ποιήτρια. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση. Στον χώρο παρουσιάστηκαν έργα ζωγραφικής της ιδίας καθώς και το τετράδιο με σχέδια και πειραματισμούς  τα οποία δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα με τα ποιήματα της  ποιητικής συλλογής.

Για περισσότερες πληροφορίες ή αγορά το βιβλίου κάνουμε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο από την εκδήλωση: