Εκπομπές

Πορτρέτα στον Χρόνο

με τη Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, φιλόλογος – λογοτέχνις – παραγωγός εκπομπών και προγραμμάτων πολιτισμού, επιμελείται και παρουσιάζει στο ΣΠΕΚ Web RadioTV “Solomos” την εκπομπή πολιτισμού «Πορτρέτα στον Χρόνο». Πρόκειται για ένα μονόωρο πολιτισμικό ταξίδι με τους θεατές – ακροατές μέσα από τη λογοτεχνία, τη μουσική και άλλες τέχνες. Το ζητούμενο είναι η αναζήτηση της αισθητικής κουλτούρας και η διαρκής καλλιέργειά της, προς όφελος όλων. Σε αυτή την ψηφιακή εκπομπή, παρουσιάζονται εργοβιογραφικά πορτρέτα, των εν ζωή προσωπικοτήτων του πνεύματος (καθηγητές, επιστήμονες, ανθρωπιστές, ευεργέτες κ.ά.) αλλά και δημιουργών (λογοτέχνες, καλλιτέχνες όλων των καλών τεχνών, του θεάτρου, των εφαρμοσμένων τεχνών κ.ά.). Ο κάθε καλεσμένος που παρουσιάζεται στην εκπομπή απαντά σε πρωτότυπο ερωτηματολόγιο που του αποστέλλεται έγκαιρα και με βάση τις απαντήσεις του στήνεται το σενάριο του προγράμματος της εκάστοτε εκπομπής. Η παραγωγός συνομιλεί με τον καλεσμένο, διαβάζοντας ή απαγγέλλοντας μαζί του, με φυσική παρουσία του στο στούντιο, ή μέσω τηλεφωνικής ή ψηφιακής σύνδεσης μαζί του.

Οι προσκεκλημένοι στην εκπομπή είναι εξέχοντες: α) Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα, β) Κύπριοι, γ) Έλληνες και Κύπριοι της Διασποράς και δ) επίσημοι εκπρόσωποι πνευματικών ή καλλιτεχνικών φορέων σε Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια.

Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα αρχίζει με το ένθετο «Παγκόσμια Λογοτεχνία: Ενός Λεπτού Ποίηση». Στόχος της εκπομπής είναι να καταγράψει, να διαφυλάξει και να προβάλει τον κοινό Πολιτισμό Ελλάδας – Κύπρου – Ομογένειας και να ενώσει τους απανταχού Έλληνες και Κύπριους λογοτέχνες, καλλιτέχνες, επιστήμονες σε δράσεις κι έργα Πολιτισμού. Με αυτόν τον τρόπο απαθανατίζεται η φωνή και η έκφραση των δημιουργών και των προσωπικοτήτων του πνεύματος και καταχωρείται διεθνώς ως διαδικτυακή πηγή, αλλά και σε εκλεκτά αρχεία, από όπου στο μέλλον θα μπορούν ν’ αντλούν εύχρηστο υλικό φοιτητές, ερευνητές, απλοί πολίτες και διάφοροι φορείς του πολιτισμού και της επιστημονικής κοινωνίας.

Πορτρέτα Στον Χρόνο

«Πορτρέτα στον Χρόνο» | YouTube Εκπομπές SOLOMOS Web Radio TV

Κατσώνης Κώστας | Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Τενέζη Άννα | Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Μιχαήλ Μάριος | Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Γρηγοριάδης Σωκράτης | Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Ονουφρίου Ανδρέας | Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Πουλχερίου Κίκα | Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

«Πορτρέτα στον Χρόνο» | Podcast Εκπομπές SOLOMOS Web Radio TV