Προσκλήσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | Παρουσίαση Βιβλίου 5.3.2021 «Μετά τον Γολγοθά, η Ανάσταση»

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) και η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. σας προσκαλούν στην ψηφιακή παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Μιχαήλ με τίτλο «Μετά τον Γολγοθά, η Ανάσταση», που θα λάβει χώρα ψηφιακά, διαδικτυακά, την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, ώρα 21:00 και θα προβάλλεται ζωντανά προς παρακολούθηση μέσα από τη σελίδα Facebook & το κανάλι YouTube του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κάτωθι εκλεκτοί ομιλητές:

  • Θεοδόσης Τσιόλας, Γεν. Γραμματέας Υπ. Συμβουλίου Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
  • Κυριάκος Στυλιανού, Αντιπρόεδρος ΕΛΚ, Εκπαιδευτικός – Λογοτέχνης
  • Δέσποινα Δροσάτου, Εκπαιδευτικός
  • Χαρά Βλαμάκη, Δημοσιογράφος
  • Σοφία Μαθιουδάκη, Οπερατέρ

Θα ακολουθήσει η αντιφώνηση από τον ίδιο τον συγγραφέα, Μάριος Μιχαήλ.

Την εκδήλωση πλαισιώνει με Χαιρετισμό και Συντονισμό η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά.

Κριτικό Σημείωμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου, γράφει ο Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης:

«Μετά τον Γολγοθά που βιώνει ένας άνθρωπος δεν υπάρχει πάντα Ανάσταση. Ο Μάριος Μιχαήλ με το έργο του «Μετά τον Γολγοθά η Ανάσταση» μάς δείχνει με τη γραφή του ότι ο άνθρωπος, όταν έχει πίστη και θέληση να γίνει ο ηγέτης της πορείας του, τότε ‘κατορθώνει το ακατόρθωτο’. Ο Θερβάντες ‘κατασκεύασε’ ένα φανταστικό άνθρωπο, τον Δον Κιχώτη, για να μας προσφέρει ένα όνειρο ή έστω το όνειρο που κρύβεται μέσα στον καθένα από εμάς, και που θέλει ‘το αδύνατο να γίνει δυνατό’. «Η πίστη στο όνειρο» είναι το δυνατό σημείο του Θερβάντες, παρόλο που ο Δον Κιχώτης ήταν ηλικιωμένος.

Στην περίπτωση του Μάριου Μιχαήλ διακρίνω το ίδιο όνειρο. Όμως, υπάρχει και η αληθινή οδός προς αυτό, ότι δηλαδή πρέπει να μαχόμαστε για ένα εαυτό καλύτερο, για ένα κόσμο καλύτερο, χωρίς να δεχόμαστε μοιραία τα εξουθενωτικά προβλήματα.

Ο Μάριος Μιχαήλ στο βιβλίο του ξαναζεί το πραγματικό προσωπικό δράμα του και αρχίζει γαλήνια μια ενδοσκόπηση. Ανακαλύπτει μέσα του μικρές δυνάμεις και τις ενισχύει. Αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη και στοχεύει σε «ένα δικό του όνειρο», όχι ξένο ή δανεικό. Αλλά δεν μένει στο όνειρο. Βάζει πλάνο, απορροφά γνώσεις για να το ενδυναμώσει, το θεμελιώνει με αρχές και αξίες. Έτσι φτάνει, με τη δύναμη του μυαλού και του στοχασμού, στην αυτογνωσία. Ξέρει πια να βαδίζει σταθερά τον δρόμο της Αλλαγής. Πιστεύει στέρεα και μπορεί να αυθυποβάλλει μια απίστευτη αυτοπεποίθηση, με θετική σκέψη, εξουδετερώνοντας μόνος κάθε άγχος και φοβία του, που πιο πριν του έτρωγαν τα σωθικά.

Ο Μιχαήλ, που βίωσε ένα πραγματικό δράμα υγείας και λύγισμα ψυχής, είναι ένα παράδειγμα ατόμου στον αιώνα μας, που τον χαράσσουν τόσα προβλήματα υγείας, κατάθλιψης και περιθωριοποίησης. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα η λογοτεχνική γραφή στρέφεται σε τέτοια θέματα. Κάποιοι θα πουν πως ‘τέτοιου είδους έργα’ όπως το ανά χείρας του Μιχαήλ, ‘δεν έχουν την κλασική μορφή, είναι πυκνά διδακτικά’. Μάλλον θα είναι η τάση της λογοτεχνίας: το «ένδον σκάπτε και επανακαθόρισε τί εστί ευτυχία».

Και στο κάτω κάτω της γραφής «τί αναζητούν η Λογοτεχνία, η Τέχνη και η Δικαιοσύνη»; Την κρυμμένη αλήθεια, ή έστω μέρος της. Το έργο αυτό περιέχει μόνο αλήθεια (reality) και ‘κάθαρση’/λύση, όπως έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Μας την αποκαλύπτει ο συγγραφέας, με μια δική του γραφή, και μας τη δωρίζει. Ας τη λάβουμε, ευχαριστώντας τον.» Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης | Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου | Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ www.cultural-association.org

Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕK
www.cultural-association.org
info@cultural-association.org

Μάριος Μιχαήλ | «Μετά τον Γολγοθά η Ανάσταση»
Μία σύγχρονη βιωματική εμπειρία ζωής
Ανακάλυψε τη Δύναμη που Κρύβεις Μέσα σου

Βιωματική Μαρτυρία – Σειρά Έργων Πεζογραφίας ΣΠΕΚ
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
www.cultural-association.org

Εκδόσεις Αρχύτας | Α’ έκδοση 2020
Αριθμός σελίδων 292, Διαστάσεις: 14×20,5, ISBN: 978-618-5410-58-2

Για παραγγελίες παρακαλώ καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 360 53 05. www.arxutas.gr

E-Bookshop “PSARAS”: www.psarasbooks.gr

Σχετικά Άρθρα