«Καλωσόρισμα»

Καλωσορίσατε στο Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ). Ο ΣΠΕΚ είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που ιδρύθηκε με σκοπό την ενίσχυση και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού, ενώνοντας τους απανταχού Έλληνες και Κύπριους δημιουργούς και επιστήμονες όλων των ηλικιών. Μέσα από έργα πολιτισμού, παιδείας, ανθρωπισμού και επιστήμης, ο ΣΠΕΚ προάγει τις αξίες του σεβασμού προς τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον.

Η αποστολή μας περιλαμβάνει διεθνείς δράσεις, που αποσκοπούν στη διατήρηση και ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας, της παράδοσης, της φιλαναγνωσίας και των τεχνών, καθώς και στην υποστήριξη της ευγενούς άμιλλας μέσω διαγωνισμών και εκδηλώσεων. Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στηρίζει ενεργά τη λογοτεχνική και καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ προσφέρει κίνητρα για τη νεολαία μέσω καινοτόμων πολιτιστικών προγραμμάτων. Επιπρόσθετα, τιμούμε τις λαμπρές προσωπικότητες της Ελλάδας, της Κύπρου, του Απόδημου Ελληνισμού, αλλά και Φιλέλληνες του εξωτερικού, που αποτελούν φάρους ανθρωπισμού και πολιτιστικής προσφοράς.

Με σταθερό όραμα την ανάδειξη του ενιαίου Ελληνικού Πολιτισμού σε Ελλάδα, Κύπρο και το διεθνές στερέωμα, προωθούμε τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ λογοτεχνών, καλλιτεχνών και επιστημόνων. Οι στόχοι μας περιλαμβάνουν τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση της πολιτιστικής διπλωματίας και την παγκόσμια διάδοση των έργων και των ιδεών του Ελληνισμού.

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος αυτής της πολιτιστικής πορείας και να συμβάλετε μαζί μας στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γνώση και τον ανθρωπισμό.

Σίσσυ Σιγιουλτζή – Ρουκά
Πρόεδρος ΣΠΕΚ

Πρόεδρος

Εργοβιογραφικό Σημείωμα της Προέδρου του ΣΠΕΚ

Η (Οσία) Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά είναι η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | ΣΠΕΚ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.. Ειδικεύτηκε στον τομέα «Σύγχρονα Γράμματα» στο Πανεπιστήμιο Avignon της Γαλλίας, και στην «Αγγλική Λογοτεχνία» στο DEI College. Πρόσθετα είναι Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Ψηφιακά ΜΜΕ» στον τομέα “Πολιτισμός και Επικοινωνία” του Πανεπιστημίου Sussex της Μεγάλης Βρετανίας. Ομιλεί πολύ καλά την Αγγλική, τη Γαλλική, την Ιταλική και καλά τη Βουλγαρική γλώσσα. Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τη σειρά Κινηματογραφικών Σεμιναρίων της ΧΑΝΘ υπό τον Αχιλλέα Ψαλτόπουλο. Εργάστηκε επί μια δεκαετία ως εισηγήτρια πλήθους σεμιναρίων αξιόλογων Εκπαιδευτικών Φορέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει αρθρογραφήσει σε γνωστά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Διετέλεσε επί 9 έτη υψηλόβαθμο στέλεχος τμήματος επικοινωνίας μεγάλου ιδιωτικού οργανισμού, με εξειδίκευση στις εκστρατείες επικοινωνίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι η συγγραφέας των λογοτεχνικών βιβλίων «Λόγια Γυμνά» (εκδόσεις Θερμαϊκός 2010, 2012), «Λόγια Αρσενικά» (εκδόσεις Πνοή, 2018), της ποιητικής συλλογής «Οσία» (εκδόσεις Αρχύτας, 2020) και του χρονογραφήματος “…στην υγειά μας!” (εκδόσεις Αρχύτας, 2021). Ασχολείται ενεργά με θέματα Επικοινωνίας, Προώθησης και Διαφύλαξης Αισθητικής Κουλτούρας και Πολιτισμού μέσα από την παραγωγή και τη διαχείριση ψηφιακών μέσων καθώς έχει την επιμέλεια εκδηλώσεων πολιτισμού, εκδόσεων λογοτεχνίας και εκπομπών για τον πολιτισμό και την κοινωνία. Έχει τη διεύθυνση του διεθνούς, ψηφιακού σταθμού “SOLOMOS” Web RadioTV και του διαδικτυακού κόμβου www.cultural-association.org. Επιμελείται και παρουσιάζει εκπομπές που αφορούν στις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας – Θράκης ΕΔΗΠΗΤ.

Θεσμικές Επαφές / Institutional Meetings