Προσκλήσεις

Πρόσκληση στην 11η Συνάντηση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης ΔΑΔΑ 04.3.2023

11η ΔΑΔΑ Περιβόλι Ποίησης Τζιβράς

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ψηφιακού Βιβλίου ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ΣΠΕΚ, η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. και ο SOLOMOS Web Radio TV σας προσκαλούν στην 11η Διαδικτυακή Συνάντηση της Δ.Α.Δ.Α. που είναι αφιερωμένη στο e-Book με τίτλο “Στο Περιβόλι της Ποίησης”, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Πρόκειται για την ποιητική συλλογή του διακεκριμένου επιστήμονα, χειρουργού και ταλαντούχου ποιητή, Γεράσιμου Τζιβρά, η οποία κυκλοφορεί ως ηλεκτρονικό βιβλίο, e-Book από τις εκδόσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και διατίθεται ευγενώς από τον ίδιο, ελεύθερα και δωρεάν προς ανάγνωση, μελέτη και τέρψη, ως αντίδωρο φιλαναγνωσίας στον απανταχού Ελληνισμό και στους απανταχού Ελληνόφωνους.

Ο λαμπρός επιστήμονας, ιατρός, ανθρωπιστής Γεράσιμος Τζιβράς, γράφει με το χάρισμα της επεμβατικής ενδοσκόπησης και την προίκα της μικροχειρουργικής τελειότητας, ώστε να μας αξιώνει της έκδοσης μιας καθάριας ποιητικής συλλογής με τίτλο «Στο Περιβόλι της Ποίησης». Η καθαρή ποίηση του Κεφαλλονίτη Γεράσιμου Τζιβρά στηρίζεται στους ήχους των λέξεων και τη μελωδικότητα της γλώσσας, δημιουργώντας μια υποβλητική ατμόσφαιρα γεμάτη μουσικότητα. Ανήσυχος ο ποιητής επιδιώκει νέους εκφραστικούς τρόπους και ακολουθεί μια ιδιόρρυθμη σύνταξη θέλοντας να κεντρίσει την ακοή και το συναίσθημα του αναγνώστη. Με ιδιαίτερους συμβολισμούς ο Τζιβράς παίρνει τα πράγματα, τα αντικείμενα, τα στοιχεία και τα δεδομένα του εξωτερικού κόσμου και τα μεταμορφώνει ανάλογα με το θέμα και την προσωπική του ψυχική διάθεση σε στίχους, σε στροφές, σε ζωντανή ποίηση, χαρίζοντας στον φιλαναγνώστη τέρψη μέσα σ’ ένα εύφορο περιβόλι με ευωδιαστούς καρπούς. ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΔΩ.

Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ στο αναγνωστικό κοινό μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο του ΣΠΕΚ και μπορεί κάθε βιβλιόφιλος να διαβάσει, να ακούσει από κινητό, tablet, pc, laptop κοκ εκλεκτά βιβλία ποίησης και πεζού λόγου. Όλα τα eBooks και Audiobooks του ΣΠΕΚ διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ στο κοινό προς μελέτη, έρευνα, ανάγνωση, ακρόαση, χρήση. Ο συγγραφέας – ποιητής, ανθρωπιστής, δημιουργός με ευαισθησία και ενσυναίσθηση, με τη δωρεάν ηλεκτρονική διάθεση επιλεγμένων έργων του συμβάλει στη φιλαναγνωσία ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ΑμεΑ, κατοίκων ακριτικών περιοχών, ευαίσθητων και δυσπρόσιτων ομάδων, αλλά και στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών μονάδων και των εκπαιδευτικών λειτουργών σε Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια με υπερσύγχρονο, πρωτότυπο, αυθεντικό, εποπτικό, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στην Ελληνική Γλώσσα, ικανό να καλύψει τις ανάγκες όλων των βαθμίδων, από την προσχολική ηλικία μέχρι και την πανεπιστημιακή.

Η τηλεσυνανάγνωση και ο διάλογος που θα ακολουθήσει θα λάβουν χώρα ψηφιακά με την εφαρμογή – υπηρεσία τηλεδιάσκεψης zoom. Στο ψηφιακό πάνελ μετέχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΠΕΚ που θα δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή. Για το ευρύ κοινό η συγκεκριμένη τηλεσυνανάγνωση θα προβάλλεται ζωντανά, διαδικτυακά μέσα από τη Σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, καθώς και το Κανάλι του Συνδέσμου στο YouTube. Στη συνέχεια το πλήρες υλικό της συνάντησης θα δημοσιευθεί στον διεθνή διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org

Η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης ΔΑΔΑ απευθύνεται στους συγγραφείς, στους συνεργάτες, στα μέλη και στους φίλους του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Για να λάβετε ενεργό μέρος στη ζωντανή συνεδρίαση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ Δ.Α.Δ.Α. χρειάζεται να δηλώσετε  εγγραφή στον ΣΠΕΚ για το τρέχον έτος 2023  και συμμετοχή στην παρούσα εκδήλωση στο info@cultural-association.org. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Δ.Α.Δ.Α. μέσα από το site του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org και ειδικά στο πεδίο Δραστηριότητες, όπου θα βρείτε και την φόρμα/αίτηση εγγραφής, αλλά και από το ενημερωτικό δελτίο “ΩΡΕΣ.

Σχετικά Άρθρα