O Πολιτισμός έχει, και πρέπει να έχει, διάρκεια. Περιέχει ακατάλυτες αξίες και αρχές, που πρώτοι δίδαξαν στην οικουμένη οι αρχαίοι Έλληνες, και γι’ αυτό διαρκεί. Αλλά για να έχει μια σίγουρη διαδρομή ο Πολιτισμός, οφείλουμε ν’ ανατρέφουμε τους νέους μας με αυτές τις αξίες και αρχές. Αυτές είναι η στέρεα πανοπλία στη ζωή. Επιπλέον είναι η δάδα για να τη μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά και στα παιδιά των παιδιών τους.

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ ΣΠΕΚ με τις δράσεις του στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των γενεών στην ελληνική κοινωνία. Είναι φαινόμενο παγκόσμιο. Ευτυχώς για την Ελλάδα και Κύπρο δεν είναι τόσο δύσκολο, αν πράγματι οι νέοι μας είναι δέκτες των αρχών και αξιών – αφού ότι και αν αλλάξει, αυτές παραμένουν πάντα σταθερές νόρμες στη ζωή, στις σχέσεις, στις ενέργειες μας.

Η νέα γενιά έχει τα δικά της όνειρα, θέλει να δημιουργεί και να εκφράζεται με ένα δικό της τρόπο. Αποδεκτό και θεμιτό. Ο ΣΠΕΚ, που συμβάλλει κι αυτός με τον δικό του τρόπο στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμικού πνεύματος, με δράσεις σε όλον τον κόσμο, δημιουργεί την «Πτέρυγα : ΝΕΟΙ», για αυτούς και μόνο που διψούν να προσφέρουν κι αναζητούν Βήμα Αυτόνομο, όπου θ’ ανακαλύψουν τις δυνάμεις τους, θα συνεργαστούν μεταξύ τους, με αγάπη θα δημιουργήσουν ή θα συνδημιουργήσουν. Ναι, θα κερδίσουν το Εύγε για κατορθώματα τους, σε εποχή αναξιοκρατίας, κενού, αδράνειας και  απουσίας προοπτικής. Ο ΣΠΕΚ τους ανοίγει την πόρτα και τους δίνει πολλαπλές ευκαιρίες να δραστηριοποιηθούν – με τη διακριτική επίβλεψη αξιόλογων Συμβούλων που θα ενθαρρύνουν τους νέους  σε κάθε καινοτόμο βήμα τους. Εδώ!

Η στήλη «ΠΤΕΡΥΓΑ : NEOI» δίνει βήμα στους νέους και φιλοξενεί άρθρα, κείμενα (κοινωνικού ή οικονομικού ή επιστημονικού αλλά όχι πολιτικού περιεχομένου). Φιλοξενεί με χαρά λογοτεχνικά κείμενά τους (ποίηση, διήγημα, δοκίμιο)  ή είδη τέχνης που οι νέοι θέλουν να εκθέσουν φωτογραφικά με λεζάντα (ζωγραφική, γλυπτική, αγγειοπλαστική κ.ά.). Η Στήλη επεκτείνεται για να χωρέσει και άρθρα ή μικρές μελέτες τους πάνω στην Ελληνική γλώσσα, στη Λαογραφία και Παράδοση, στην Ιστορία, στην Αρχαιολογία, και σε συναφείς ανθρωπιστικές επιστήμες (Κοινωνιολογία, Ψυχολογία κ.α.).

Για τη Στήλη αυτή, την οποία θα διαβάζουν πολλοί αναγνώστες και μελετητές, ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ παρακαλεί τους νέους που θα στέλνουν συνεργασία τους όπως τηρήσουν ένα όρο:

  • Να αποφεύγουν να αποστέλνουν συνεργασίες που περιέχουν ή υπονοούν ακρότητα, ρατσισμό, ύβρη, δαιμονοποίηση, ναζισμό-φασισμό, εξαπάτηση δόλο, ψεύδος, παραπλάνηση, αλλοπροσαλλοσύνη, παραβατική συμπεριφορά, στρατολόγηση, προβοκάτσια, δυσφήμιση, καταπάτηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας ή των δικαιωμάτων τρίτων προσώπων.

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι και νέες, ηλικίας 18-37 ετών μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στέλνοντας μήνυμα στο info@cultural-association.org. Με το μήνυμα θα επισυνάπτουν το προς ανάρτηση υλικό τους, μια προσωπική φωτογραφία, σύντομο βιογραφικό σημείωμα (100-150 λέξεων) και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας. Οι αναρτήσεις / δημοσιεύσεις αφορούν:

Η στήλη «ΠΤΕΡΥΓΑ : NEOI» δίνει βήμα στους νέους και φιλοξενεί άρθρα, κείμενα (κοινωνικού ή οικονομικού ή επιστημονικού αλλά όχι πολιτικού περιεχομένου). Φιλοξενεί με χαρά λογοτεχνικά κείμενά τους (ποίηση, διήγημα, δοκίμιο) ή είδη τέχνης που οι νέοι θέλουν να εκθέσουν φωτογραφικά με λεζάντα (ζωγραφική, γλυπτική, αγγειοπλαστική κ.ά.). Η Στήλη επεκτείνεται για να χωρέσει και άρθρα ή μικρές μελέτες τους πάνω στην Ελληνική γλώσσα, στη Λαογραφία και Παράδοση, στην Ιστορία, στην Αρχαιολογία, και σε συναφείς ανθρωπιστικές επιστήμες (Κοινωνιολογία, Ψυχολογία κ.α.).

1. Κείμενα πρωτότυπα (άρθρα, αφιερώματα, ποίημα, διήγημα ή δοκίμιο) σε αρχείο word, γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα, ορθογραφημένα, έκτασης 200 – 450 λέξεων, δακτυλογραφημένα σε γραμματοσειρά Calibri μέγεθος 12, με στοίχιση αριστερά και διάστιχο μονό.

2. Μικρές μελέτες, έρευνες, διατριβές (600-800 λέξεις) πρωτότυπες, σε αρχείο word, γραμμένες στην Ελληνική γλώσσα, ορθογραφημένες, δακτυλογραφημένες σε γραμματοσειρά Calibri μέγεθος 12, με στοίχιση αριστερά και διάστιχο μονό.

3. Πρωτότυπες / προσωπικές εικόνες, φωτογραφίες, έργα τέχνης, σε jpg αρχείο υψηλής ανάλυσης, συνοδευόμενα από λεζάντες / κειμενικό αρχείο word, γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα, ορθογραφημένα, μεγίστης έκτασης 400 λέξεων, δακτυλογραφημένα σε γραμματοσειρά Calibri μέγεθος 12, με στοίχιση αριστερά και διάστιχο μονό.

4. Πρωτότυπα/ προσωπικά βίντεο/ φιλμ σε αρχείο mp4 συνοδευόμενα από λεζάντες / κειμενικό αρχείο word, γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα, ορθογραφημένα, μεγίστης έκτασης 400 λέξεων, δακτυλογραφημένα σε γραμματοσειρά Calibri μέγεθος 12, με στοίχιση αριστερά και διάστιχο μονό.

ΠΤΕΡΥΓΑ: ΝΕΟΙ του ΣΠΕΚ