Ο Ψηφιακός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στοχεύει στη Δημιουργία Διαδικτυακής Υποδομής για την Οικουμενικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού και την προστασία της Γλώσσας και της Παράδοσης, την προαγωγή της Καλλιτεχνικής και της Λογοτεχνικής Δημιουργίας, καθώς και των Επιστημών, με συνέργεια ανθρώπων του λόγου, της τέχνης και της επιστήμης.
Η επικοινωνία και η παρουσίαση του Προγράμματος του Ψηφιακού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου γίνεται προς τους Έλληνες, Κύπριους, Ομογενείς και Ελληνόφωνες του εξωτερικού. Οι εκπρόσωποι του «ΣΠΕΚ» θα προσεγγίζουν δημιουργούς από όλο τον κόσμο και θα παρουσιάζουν πλήρες οπτικοακουστικό, ψηφιακό και φωτογραφικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του «ΣΠΕΚ», στον ψηφιακό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media). Μέσα από τις εκπομπές θα προβάλλονται και φορείς, κοινότητες Ελλαδιτών και Κυπρίων του εξωτερικού, για απόψεις ή ανάλυση θεμάτων ενδιαφέροντος ή προβληματισμού. Δημιουργείται μια Ζωντανή Βιβλιοθήκη η οποία θα διατηρεί ζώσες τις μνήμες και τις αφηγήσεις ατόμων για τα στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας. Θα καταγράφει την κοινή κληρονομιά και τον θησαυρό εθίμων – παραδόσεων – λαογραφίας αλλά και σπάνιων έργων σε γράμματα, τέχνες και επιστήμες.
Ο νέος διαδικτυακός σταθμός στηριγμένος στις πιο πάνω και άλλες συνέργειες και δράσεις κοινής ωφελείας (για έργα, εκδηλώσεις κ.ά.) έχει στόχο να προαγάγει τα οικουμενικά ιδεώδη, τις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό και τις συναφείς με τον πολιτισμό επιστήμες. Επιπλέον ο σταθμός θα επενεργεί ως κοινωνικός κόμβος και γέφυρα των απανταχού Ελλήνων, συσφίγγοντας σχέσεις, αναδεικνύοντας την προσφορά πολλών ως τώρα αφανών δημιουργών. Επιπρόσθετα, ο Σταθμός θα προωθεί καινοτόμες Πολιτικές όπως η Πολιτιστική Διπλωματία, ο Τουριστικός Πολιτισμός, ο Πολυπολιτισμός, ο Πολιτισμός για την Κοινωνία και το Περιβάλλον/ τη Φύση.
Ο Ψηφιακός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου διαφυλάσσει, υποστηρίζει και προωθεί, ιδίως στους νέους, τον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας. Παράλληλα, στηρίζει και διαφυλάττει της έννοιας και σημασίας της πατροπαράδοτης Ελληνικής Φιλοξενίας ανοίγοντας γέφυρες και παράθυρα επικοινωνίας μεταξύ των απανταχού Ελλήνων (Ελλαδιτών Κυπρίων, Αποδήμων). Οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν μέσα από τις εκπομπές του ΣΠΕΚ και τα κοινωνικά μέσα του, χτίζουν φιλίες, συνεργασίες, αναδεικνύουν τις κοινότητες κέντρα πολιτισμού. Επιπλέον, δημιουργούνται Ομάδες Ψηφιακής ΣυνΕργασίας για συνεργασία των απανταχού Ελλήνων και Κυπρίων λογοτεχνών, καλλιτεχνών, επιστημόνων για να συμμετέχουν σε σχέδια και προγράμματα παραγωγής Πολιτισμού, να επικοινωνούν σε κοινοπραξία, ν’ ανταλλάσσουν απόψεις, εμπειρίες κ.ά. Επιπρόσθετα, προσφέρεται Πρακτική Άσκηση Φοιτητών από την Ελλάδα, την Κύπρο και από όλο τον κόσμο, όχι απαραίτητα δια ζώσης, αλλά και μέσω διαπανεπιστημιακής τηλε-επισκόπησης, τηλε-συνεδρίασης, τηλε-συνέρευνας.
Στη σύγχρονη εποχή των κρίσεων, των νεών προβλημάτων και των αγεφύρωτων διαφορών, η Διαδικτυακή Ραδιοτηλεόραση είναι γέφυρα ώστε ο Πολιτισμός να προσφέρει επωφελείς λύσεις στην κοινωνία, στο άτομο, στους θεσμούς, στο φυσικό περιβάλλον, στους δημιουργούς, στους επιστήμονες, στους νέους κ.ά. Τέλος, προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες σε Ελλαδίτες, Κυπρίους και Ομογενείς (μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, εργαζόμενους, νέους, μεσήλικες και συνταξιούχους αλλά και ελληνόγλωσσους απ’ όλο τον κόσμο) να έχουν υλικό για μάθηση, μελέτη, άσκηση, μόρφωση και ευγενή ψυχαγωγία μέσω ειδικών προγραμμάτων και νέας τεχνολογίας.
Πορτρέτα στον Χρόνο
