Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης

“Στο περιβόλι της ποίησης” πραγματοποιήθηκε η 11η Συνάντηση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης ΔΑΔΑ

11η Λέσχη Ανάγνωσης ΔΑΔΑ "Στο περιβόλι της ποίησης" του Γεράσιμου Τζιβρά

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ψηφιακού Βιβλίου ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ΣΠΕΚ, η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. και ο SOLOMOS Web Radio TV παρουσίασαν την 11η Διαδικτυακή Συνάντηση της Δ.Α.Δ.Α., με θέμα συζήτησης το e-Book του Γεράσιμου Τζιβρά με τίτλο “Στο Περιβόλι της Ποίησης”, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Η ηλεκτρονική ποιητική συλλογή του διακεκριμένου επιστήμονα, χειρουργού και ταλαντούχου ποιητή, Γεράσιμου Τζιβρά, κυκλοφορεί ως ηλεκτρονικό βιβλίο, e-Book, από τις εκδόσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και διατίθεται ευγενώς από τον ίδιο, ελεύθερα και δωρεάν, προς ανάγνωση, μελέτη και τέρψη, ως αντίδωρο φιλαναγνωσίας στον απανταχού Ελληνισμό και στους απανταχού Ελληνόφωνους. Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχαν οι διακεκριμένοι επιστήμονες:

  • Τζιβράς Γεράσιμος, Χειρουργός Ιατρός, ποιητής
  • Γιαξίδης Χρήστος, Οικονομολόγος, Πρόεδρος συλλόγου ακαδημαϊκών Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας
  • Κοτζαμπόπουλος Φαίδων, Ακτινολόγος, Πρόεδρος DHW
  • Παναγιωτοπούλου Φρύνη, Φιλόλογος, εξειδικευμένη στην ειδική αγωγή
  • Επιμέλεια – Συντονισμός: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, French Literature & Linguistics AUTH, Uni. Avignon FR English Literature, DEI GR MA Digital Media CULCOM Sussex Uni. UK Journalist Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ., Published Author.

Ο λαμπρός επιστήμονας, ιατρός, ανθρωπιστής Γεράσιμος Τζιβράς, γράφει με το χάρισμα της επεμβατικής ενδοσκόπησης και την προίκα της μικροχειρουργικής τελειότητας, ώστε να μας αξιώνει της έκδοσης μιας καθάριας ποιητικής συλλογής με τίτλο «Στο Περιβόλι της Ποίησης». Η καθαρή ποίηση του Κεφαλλονίτη Γεράσιμου Τζιβρά στηρίζεται στους ήχους των λέξεων και τη μελωδικότητα της γλώσσας, δημιουργώντας μια υποβλητική ατμόσφαιρα γεμάτη μουσικότητα. Ανήσυχος ο ποιητής επιδιώκει νέους εκφραστικούς τρόπους και ακολουθεί μια ιδιόρρυθμη σύνταξη θέλοντας να κεντρίσει την ακοή και το συναίσθημα του αναγνώστη. Με ιδιαίτερους συμβολισμούς ο Τζιβράς παίρνει τα πράγματα, τα αντικείμενα, τα στοιχεία και τα δεδομένα του εξωτερικού κόσμου και τα μεταμορφώνει ανάλογα με το θέμα και την προσωπική του ψυχική διάθεση σε στίχους, σε στροφές, σε ζωντανή ποίηση, χαρίζοντας στον φιλαναγνώστη τέρψη μέσα σ’ ένα εύφορο περιβόλι με ευωδιαστούς καρπούς.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ

O Δρ Ιατρικής Γεράσιµος Τζιβράς είναι γιατρός γενικής χειρουργικής, εντεροπρωκτολογίας, φλεβολογίας, Iατρικής απεξάρτησης. Γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς είναι µόνιµος κάτοικος Γερµανίας, νυµφευµένος µε την Ελληνίδα ιατρό/ αναισθησιολόγο Δρ. Ιατρικής Ιωάννα Παπαχρήστου-Τζιβρά και έχουν δυο παιδιά. Και οι δύο έχουν εκτός της Ελληνικής και την Γερµανική υπηκοότητα. Ο Γ. Τζιβράς είναι µέλος της Εταιρείας Ελλήνων Ακαδηµαϊκών Βορείας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του διοικητικού συµβουλίου του Συλλόγου Ευρωπαϊκής Ένωσης / Περιφερειακής Επιτροπής Χέρνε Γερµανίας, καθώς και επίτιµο µέλος της Επιστηµονικής κοινότητας της Γερµανίας, που τίµησε µε την επιστηµοσύνη του την Ελλάδα και εκτιµήθηκε τα µέγιστα από τους ανθρώπους που περιέθαλψε. Τώρα σαν συνταξιούχος, εκτός από τον εθελοντισµό στην επιστήµη του, ασχολείται έντονα µε την ποίηση και µε τη µουσική (µ.α. χοράρχης), συµπεριλαµβανοµένης και της Βυζαντινής όντας ενεργός Ιεροψάλτης στις Ορθόδοξες Κοινότητες του Χέρνε και του Οµπερχάουζεν. Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ στο αναγνωστικό κοινό μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο του ΣΠΕΚ και μπορεί κάθε βιβλιόφιλος να διαβάσει, να ακούσει από κινητό, tablet, pc, laptop κοκ εκλεκτά βιβλία ποίησης και πεζού λόγου. Όλα τα eBooks και Audiobooks του ΣΠΕΚ διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ στο κοινό προς μελέτη, έρευνα, ανάγνωση, ακρόαση, χρήση. Ο συγγραφέας – ποιητής, ανθρωπιστής, δημιουργός με ευαισθησία και ενσυναίσθηση, με τη δωρεάν ηλεκτρονική διάθεση επιλεγμένων έργων του συμβάλει στη φιλαναγνωσία ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ΑμεΑ, κατοίκων ακριτικών περιοχών, ευαίσθητων και δυσπρόσιτων ομάδων, αλλά και στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών μονάδων και των εκπαιδευτικών λειτουργών σε Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια με υπερσύγχρονο, πρωτότυπο, αυθεντικό, εποπτικό, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στην Ελληνική Γλώσσα, ικανό να καλύψει τις ανάγκες όλων των βαθμίδων, από την προσχολική ηλικία μέχρι και την πανεπιστημιακή.

Στη συνέχεια παρακολουθούμε το πλήρες βίντεο της 11ης Συνάντησης της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με θέμα συζήτησης τη νεοεκδοθείσα, ηλεκτρονική ποιητική συλλογή του επιστήμονα Γεράσιμου Τζιβρά, με τίτλο “Στο Περιβόλι της Ποίησης”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του ΣΠΕΚ ως δωρεάν eBook, με ελεύθερη χρήση / αξιοποίηση, στηρίζοντας τη φιλαναγνωσία και την Ελληνική Γλώσσα, ως εργαλείο μάθησης και ψυχαγωγίας: