Πολιτιστικό Πανόραμα, Προσκλήσεις

Τελετή Εγκαινίων Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Με μεγάλη επιτυχία ο “Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου” (ΣΠΕΚ) εόρτασε την ίδρυση του, την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019.

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στην επίσημη Αίθουσα της ‘Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης – Φ.Α.Α.Θ,’ (5ος όροφος), επί της Οδού Αγίας Σοφίας 38. Η τελετή τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τμήμα Μακεδονίας Θράκης), του Προξενείου της Κύπρου, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και της Φ.Α.Α.Θ..

Παρέστησαν εκλεκτοί καλεσμένοι, συνεργάτες, υποστηρικτές, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Υπήρξε αξιοσημείωτη παρουσία ανθρώπων του χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών. Την τιμητική εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του Προέδρου της ΦΑΑΘ, ο κ. Νίκος Ζγουρός, Αρχιτέκτονας-Μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. της ΦΑΑΘ.

Ακολούθησε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ, η κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, η οποία ανέπτυξε συνοπτικά τη φιλοσοφία / το όραμα,  την αποστολή, τους στόχους και τα πρώτα έργα και τις δράσεις του ΣΠΕΚ που έχουν προγραμματιστεί για υλοποίηση μέσα στο 2020.

Ευχαριστίες εκφράστηκαν προς τη Μουσικοχορευτική Ομάδα Performance των Jitterbugs Skg που ψυχαγώγησε ενδιάμεσα, προς την The Flower Shop για την ανθοστόλιση της Αίθουσας, προς τον κ. Γιάννη Αγγέλου που απαθανάτισε στιγμιότυπα της τελετής και προς την εταιρεία Gasteraia Catering για τα δωρεάν εδέσματα που προσέφερε για τη δεξίωση στο τέλος.

Η Ομιλία της Προέδρου του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα