Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης

«Το αληθινό τιγράκι» της Κίκας Πουλχερίου στην 7η Συνάντηση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης ΔΑΔΑ

Δ.Α.Δ.Α ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 7η Διαδικτυακή Συνάντηση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, η οποία ήταν αφιερωμένη στο δίγλωσσο ηλεκτρονικό παραμύθι της διακεκριμένης λογοτέχνιδας Κίκας Πουλχερίου με τίτλο “Το αληθινό τιγράκι”, που κυκλοφορεί σε Ελληνικά και Αγγλικά ως eBook με εκλεκτή εικονογράφηση και μετάφραση του Ιωσήφ Ιωσηφίδη Αντιπροέδρου του ΣΠΕΚ, αλλά και ως ολοζώντανο Audiobook – Video Book στην Ελληνική γλώσσα, από τις εκδόσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και διατίθεται ελεύθερα και δωρεάν προς ανάγνωση και αξιοποίηση από την ψηφιακή βιβλιοθήκη του ΣΠΕΚ (www.cultural-association.org), την ανοιχτή βιβλιοθήκη, τη βιβλιοθήκη της Κύπρου κ.α..

“Για εσάς που περνάτε χρόνο στο σπίτι, αναζητώντας μια τρυφερή περιπέτεια ή μια γλυκιά ιστορία πριν τον ύπνο των μικρών και μεγάλων παιδιών, προσφέρουμε αυτό το ευφάνταστο και στοργικό, εικονογραφημένο ηλεκτρονικό βιβλίο, γραμμένο από τη γνωστή Κύπρια συγγραφέα, Κίκα Πουλχερίου, που τιμήθηκε το 2021 με το Βραβείο Λογοτέχνη για το Σύνολο του Έργου του, μαζί με τον Ελλαδίτη ποιητή Αντώνη Φωστιέρη, από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Ακολουθήστε το Μικρό Τιγράκι στην καθημερινή του ρουτίνα και μοιραστείτε τις αγωνίες και τους φόβους του. Χρειάζεται έναν φίλο, κάποιον να το καταλαβαίνει, να το προσέχει, να το επαινεί. Βοηθήστε το να έρθει πιο κοντά στους γονείς και την οικογένειά του και θα δείτε το θαύμα της ζωής! Αγάπη, φροντίδα και κατανόηση. Θυμηθείτε, οι ιστορίες μας για μικρά και μεγάλα παιδιά είναι εδώ για να τις διαβάσετε ανά πάσα στιγμή. Διαβάστε, σκεφτείτε, ονειρευτείτε! Κάντε όνειρα μεγάλα και υψηλά!” Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι:

-Κίκα Πουλχερίου, φιλόλογος, συγγραφέας
-Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
-Λευτέρης Πλουτάρχου, Γραμματέας Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, συγγραφέας
-Πόπη Μπίσσα, φιλόλογος, ποιήτρια, ζωγράφος
-Αναστασίου Παπαϊακώβου Πάμελα, εκπαιδευτικός, συγγραφέας
-Μιχαηλίδου Καδή Μαρίνα, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας
-Μουρίδου Μύρια, ψυχολόγος, συγγραφέας
-Καραχανίδης Παντελής, Γ’ Σώμα Στρατού

Διαβάστηκαν επίσης μηνύματα χαιρετισμού από τα μέλη του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου: Άννα Γκασνάκη, Χρήστος Ντικμπασάνης, Μαρούλλα Πανάγου. Για να εγγραφείτε κι  εσείς στην Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ ΔΑΔΑ μπορείτε να επικοινωνήσετε σήμερα μαζί μας στο email στο info@cultural-association.org.

Παρακολουθούμε το βίντεο από την 7η Συνάντηση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης ΔΑΔΑ του ΣΠΕΚ και το Video Book (audiobook) της Κίκας Πουλχερίου με τίτλο “Το αληθινό τιγράκι”: