Παραστάσεις

Ένα Μουσικό Ταξίδι από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη – 100 χρόνια μελοποιημένης ποίησης

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ 17.12.2022

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά προσέφερε ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στα Μέλη, στους Φίλους και στους Συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί εκ των οποίων ταξίδεψαν από την Ευρώπη, την Κύπρο και διάφορα μέρη της Ελλάδος για να την παρακολουθήσουν, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022. Με το αφιέρωμα «Ένα Μουσικό Ταξίδι από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη» έκλεισε μελωδικά άλλη μια επιτυχημένη χρονιά δράσης και προσφοράς προς τον οικουμενικό Ελληνισμό για τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Οι εκλεκτοί μουσικοί, Σωκράτης Παπαϊωάννου, Ιωάννης Ρουκάς, Περσεφόνη Μήλια, χάρισαν στους εκλεκτούς καλεσμένους μια μουσικοποιητική πανδαισία μελοποιημένης ποίησης, συνοδευόμενη από αισθαντική αφήγηση γύρω από την ιστορία του κάθε τραγουδιού και της μουσικής σύνθεση αυτού.

Πλήθος προσωπικοτήτων τίμησαν με την ένθερμη παρουσία τους τους διοργανωτές της εκδήλωσης, την Πρόεδρο του ΣΠΕΚ Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και τον Αντιπρόεδρος Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη, όπως ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ο Τομεάρχης Διαπεριφερειακών Συνεργασιών, Διεθνολόγος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης, η τιμώμενη Πρύτανης Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, ο τιμώμενος ποιητής Σταύρος Ζαφειρίου, ο Διδάκτωρ Γαλλικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Πρόεδρος Ακαδημαϊκού Φοίνικα Γαλλίας στην Ελλάδα, Διευθυντής Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, Χριστοδούλου Νικόλας, ο Ιστορικός – Δημοσιογράφος Ανδρέας Σταματόπουλος, η Καθηγήτρια Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Σχολής Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Δριτσάκη Χάϊδω και ο Γιώργος Αρέστης, πρώτος Δικαστής της Κύπρου στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, νυν δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ.

Το συγκεκριμένο μουσικό αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Πολιτιστικού Πανοράματος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια παρακολουθούμε το βίντεο του μουσικού αφιερώματος, καθώς και ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό.

Ακολουθεί μέρος της εκδήλωσης σε βιντεοσκόπηση:

Φωτογραφίες από την Εκδήλωση