Παρουσιάσεις Βιβλίων

Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής «Μείνε Άνθρωπος» της Κυριακής Δράκου

ΜΕΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ και η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. παρουσιάζουν τη νέα ποιητική συλλογή της Κυριακής Δράκου με τίτλο «Μείνε Άνθρωπος», που κυκλοφορεί από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και τις Εκδόσεις Αρχύτας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 και ώρα 21:00, διαδικτυακά και σε ζωντανή μετάδοση μέσα από τη σελίδα Facebook & το κανάλι YouTube του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η εκδήλωση ξεκινά με ολιγόλεπτο αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2 Απριλίου, από την Πρόεδρο του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και πλαισιώνεται από ειδικά σχεδιασμένα βίντεο αφήγησης και απαγγελίας για το συγκεκριμένο βιβλίο.

Πρόγραμμα και Ομιλητές:

Χρίστος Νεοφύτου, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. ασχολήθηκε με τα γνωστικά αντικείμενα της δασολογικής, γεωπονικής και ιχθυολογικής επιστήμης, δημοσιεύοντας πληθώρα ερευνητικών εργασιών και εκπονώντας πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά βιβλία.

Ελευθερία Χατζηστεφάνου, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Υπ.Π.Π.Α.Ν. πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών και Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ. Μεταπτυχιακές σπουδές Magister Artium στις Επιστήμες της Αγωγής. Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της Μέσης Εκπαίδευση.

Νεόφυτος Παπαϊωάννου, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο, ζει στη Λεμεσό, είναι Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, Καθηγητής με σπουδές και εξειδίκευση στην Πολιτική Ιστορία και τη Φυσική Αγωγή.

Αντώνης Θαλασσέλης, γεννήθηκε στη Λέσβο. Ασχολείται με την ποίηση, συγγραφή, στιχουργική, σύνθεση μουσικής.

Σταυρούλα Λοϊζίδου, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο με μεταπτυχιακό σε ‘Εκπαίδευση, Τεχνολογία, Κοινωνία’ και ‘Δημιουργικές Τέχνες και Εμψύχωση’.

Ανδριανή Κυριάκου, Εκπαιδεύτρια φωτογραφίας και γραφικών τεχνών.

Σάββας Ερωτοκρίτου, Μένει στο χωριό Αργάκα. Πηγαίνει στο τμήμα Γ4 του γυμνάσιο Πόλεως Χρυσοχούς. Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να διαβάζει βιβλία. Η Κυρία Κυριακή Δράκου είναι καθηγήτρια του στη Φυσική αγωγή.

Αντιφώνηση: Κυριακή Δράκου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας

Καλωσόρισμα και Επίλογος: Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ

Παρουσίαση και Συντονισμός: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος του ΣΠΕΚ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ 2021

www.cultural-association.org

Ακολουθεί το βίντεο της παρουσίασης:

Περιγραφή του βιβλίου

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, γράφει μεταξύ άλλων για την ποιητική συλλογή «Μείνε Άνθρωπος» της Κυριακής Δράκου:

μείνε άνθρωπος

Η Κυριακή Δράκου γεννήθηκε για να προσφέρει και κυρίως στους νέους. Η συγγραφέας με τον ποικιλόμορφο ποιητικό λόγο της, απευθύνεται κυρίως στις νέες γενιές. Επιλέγει να υπηρετεί, ταπεινά αλλά και με ζέση, ως αγγελιοφόρος της αγάπης και να περνά μέσα από το έργο της το μήνυμα ότι «στην εποχή της φιλαυτίας και του ατομικού συμφέροντος, η αυτοθυσία συνιστά ύψιστο δείγμα ανθρωπισμού». Αυτοθυσία στις μέρες μας νοείται ο τρόπος σκέψεως και πράξεως, που δίνει τη μεγαλύτερη έμφαση στην αξία του πολιτισμένου ανθρώπου. Όμως, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του πολιτισμένου ανθρώπου στον κόσμο που μας περιβάλλει είναι η ανθρωπιά, η ευγένεια, η ευπρέπεια, η κοσμιότητα, η σεμνότητα, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός, δηλαδή αυτά που προβάλλει ο στίχος της. «Από τον ιδρώτα μου στάζει η προσφορά, / από το χαμόγελο μου η εμψύχωση. / Στην πλάτη μου το βάρος των γενιών, / στα χέρια μου η απόφαση. / Οι σκιές του παρελθόντος πλήγωσαν τη γη. / Οι λέξεις της καρδιάς δακρύζουν. / Γεννήθηκα από τη ρίζα της αυγής. / Χρωματίζω τη θάλασσα των καινούργιων γενιών, με αξίες ζωής.»

«Μείνε Άνθρωπος» – Κυριακή Δράκου
Σειρά Έργων Ποίησης ΣΠΕΚ
Νεανική Λογοτεχνία
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
www.cultural-association.org
Εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ – Α΄ Έκδοση 2020
Αριθμός Σελίδων: 208
Διάσταση: 14Χ20,5
ISBN 978-618-5410-56-8
www.arxutas.gr
Για παραγγελίες: Τ: 210 360 53 05

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΕΚ ΚΑΙ ΤΗ Δ.Α.Δ.Α.

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ιδρύθηκε και ενεργεί μέσα από μια σειρά έργων και δράσεων με λογοτεχνικό, επιμορφωτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Βασικός σκοπός του είναι να ενώνει τους απανταχού Έλληνες και Κύπριους δημιουργούς – λογοτέχνες, καλλιτέχνες και καινοτόμους επιστήμονες – να τους στηρίζει να παράγουν έργο το οποίο και τους το προωθεί εντός του Συνδέσμου αλλά και στις δύο χώρες, Ελλάδα Κύπρο, στην Ομογένεια και διεθνώς, ώστε να συνεχίζει το ελληνικό πνεύμα να ωφελεί και να είναι φάρος και οδηγός ευρύτερα.

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) καθιερώνει την Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ «ΔΑΔΑ», η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε μέλη και φίλους του, με συν-ανάγνωση, εκ του συστάδην ή ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, να Δ-ιαβάζουν, Α-ναλύουν, Δ-ιαλογίζονται, Α-νελίσσονται με βιβλία πεζογραφίας, δοκιμίων, ποίησης, θεάτρου, ιστορίας, αρχαιολογίας, λαογραφίας, φιλοσοφίας κ.α..