Προσκλήσεις

Παρουσίαση eBook “Ποιητικοί Αντίλαλοι στη λόγου τέχνη” 15.5.2023

Παρουσίαση Ποιητικοί Αντίλαλοι στη Λόγου Τέχνη

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου παρουσιάζει διαδικτυακά, ραδιοτηλεοπτικά, την ηλεκτρονική ποιητική συλλογή, eBook, με τίτλο “Ποιητικοί Αντίλαλοι στη Λόγου Τέχνη”, του ποιητή Γεράσιμου Τζιβρά, τη Δευτέρα 15 Μάϊου 2023 στις 17:30 ώρα Ελλάδας στο SOLOMOS Web Radio TV, www.cultural-association.org. Η παρουσίαση αναμεταδίδεται σε livestreaming από τα μέσα κοινωνικής δικτύωση του ΣΠΕΚ και του SOLOMOS, το κανάλι YouTube και τον διαδικτυακό κόμβο τους. Έπειτα παραμένει διαθέσιμο το podcast και videocast της παρουσίασης σε όλα τα μέσα του ΣΠΕΚ – SOLOMOS. Στην παρουσίαση συμμετέχουν η διεθνούς φήμης σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού, ο διεθνούς φήμης τενόρος Απόστολος Κανάρης και ο διακεκριμένος χειρουργός και βραβευμένος ποιητής Γεράσιμος Τζιβράς. Την επιμέλεια και τον συντονισμό της παρουσίασης έχει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου – SOLOMOS Web Radio TV.

«Ποιητικοί Αντίλαλοι στη Λογουτέχνη 2022» είναι ο τίτλος της ποιητικής συλλογής του λαμπρού επιστήμονα Γεράσιμου Τζιβρά, που κυκλοφορεί ως eBook από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | ΣΠΕΚ. Προσφέρεται ελεύθερα – δωρεάν σε φιλαναγνώστες και βιβλιόφιλους μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org του ΣΠΕΚ. Παράλληλα διατίθεται ως ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό, ερευνητικό και ψυχαγωγικό εργαλείο σε εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, μελετητές και λάτρεις της ποίησης. Με το έργο του, «Ποιητικοί Αντίλαλοι στη Λογουτέχνη 2022», ο ποιητής, Γεράσιμος Τζιβράς, βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με έργα άλλων δημιουργών, παλαιότερων αλλά και σύγχρονων. Για τη «συνομιλία» μεταξύ των κειμένων, ανεξάρτητα από τις προθέσεις των δημιουργών τους, ο Ουμπέρτο Έκο υποστήριζε ότι «το βιβλίο συγγράφεται μέσα από ένα διπλό διάλογο που κάνει ο συγγραφέας με τον αναγνώστη, αλλά και με όλα τα άλλα κείμενα που έχουν γραφτεί προηγουμένως, τα βιβλία γίνονται μόνο πάνω σε άλλα βιβλία και γύρω από άλλα βιβλία». Επίκαιρος και μάχιμος με τη γραφή του ο Τζιβράς απέναντι σε κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς προβληματισμούς της εποχής δημιουργεί ένα ενδιαφέρον ποιητικό μωσαϊκό. «Με μια καρδιά κάθε πρωί / γεμάτη από αγάπη, / να τη χαρίζεις πλούσια, / δίνοντας και στ’ ανούσια / πάντα εκείνη τη μορφή / που έχει στην υφή / το της αγάπης χάπι».

Ο Δρ Γεράσιμος Τζιβράς είναι γιατρός γενικής χειρουργικής, εντεροπρωκτολογίας, φλεβολογίας, Iατρικής απεξάρτησης. Γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, νυμφευμένος με την ελληνίδα ιατρό/ αναισθησιολόγο Δρ. Ιατρικής Ιωάννα Παπαχρήστου-Τζιβρά και έχουν δυο παιδιά. Και οι δύο έχουν εκτός της Ελληνικής και την Γερμανική υπηκοότητα. Ο Γ. Τζιβράς είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Ακαδημαικών Βορείας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ευρωπαϊκής Ένωσης / Περιφερειακής Επιτροπής Χέρνε Γερμανίας, καθώς και επίτιμο μέλος της Επιστημονικής κοινότητας της Γερμανίας, που τίμησε με την επιστημοσύνη του την Ελλάδα και εκτιμήθηκε τα μέγιστα από τους ανθρώπους που περιέθαλψε. Τώρα σαν συνταξιούχος, εκτός από τον εθελοντισμό στην επιστήμη του, ασχολείται έντονα με την ποίηση και με τη μουσική (μ.α. χοράρχης), συμπεριλαμβανομένης και της Βυζαντινής όντας ενεργός Ιεροψάλτης στις Ορθόδοξες Κοινότητες του Χέρνε και του Ομπερχάουζεν. Εργογραφία: «Σου μιλώ» 2021, «Στο Περιβόλι της ποίησης» 2022 ΣΠΕΚ, «Στο Χάδι του Ανέμου» 2022 ΣΠΕΚ Αρχύτας, «Ποιητικοί Αντίλαλοι στη Λογουτέχνη 2022» 2023 ΣΠΕΚ.