Προσκλήσεις

Πρόσκληση στην 9η Συνάντηση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης ΔΑΔΑ 18.2.2023

9h dada den se ksexno ionia o smyrni esi margaritari

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ΣΠΕΚ, η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. και ο SOLOMOS Web Radio TV σας προσκαλούν στην 9η Διαδικτυακή Συνάντηση της Δ.Α.Δ.Α., η οποία είναι αφιερωμένη στην Ανθολογία του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου “ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ ΙΩΝΙΑ, Ω Σμύρνη Εσύ Μαργαριτάρι”, που κυκλοφορεί ως έντυπη έκδοση από τις συνεργαζόμενες εκδόσεις Αρχύτας, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Η συγκεκριμένη ανθολογία, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, αποτελεί συνέχεια του 5ου Διαγωνισμού Ποίησης & Πεζόμορφου Στοχασμού του ΣΠΕΚ , περιλαμβάνει τα έργα των συμμετεχόντων που διακρίθηκαν και ξεχώρισαν στον διαγωνισμό και διατίθεται διεθνώς κατόπιν ζήτησης σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα και φυσικά βιβλιοπωλεία, αλλά και στην Books & Gifs Gallery του ΣΠΕΚ. Στην 9η Συνάντηση της ΔΑΔΑ θα λάβουν μέρος οι διακριθέντες από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, οι οποίοι συνοπτικά θα απαγγείλουν / αφηγηθούν επιλεγμένο μέρος του έργου με το οποίο συμμετέχουν και θα αναφερθούν στα όμορφα χρόνια άνθισης και μεγαλοπρέπειας που γνώρισε η δική μας Ιωνία – Σμύρνη, εκείνα τα ιστορικά χρόνια προ του διωγμού και της καταστροφής. Ο Πολιτισμός, το όραμά μας, η διαδρομή μας.

Η τηλεσυνανάγνωση και ο διάλογος που θα ακολουθήσει θα λάβουν χώρα ψηφιακά με την εφαρμογή – υπηρεσία τηλεδιάσκεψης zoom. Στο ψηφιακό πάνελ μετέχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΠΕΚ που θα δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή. Για το ευρύ κοινό η συγκεκριμένη τηλεσυνανάγνωση θα προβάλλεται ζωντανά, διαδικτυακά μέσα από τη Σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, καθώς και το Κανάλι του Συνδέσμου στο YouTube. Στη συνέχεια το πλήρες υλικό της συνάντησης θα δημοσιευθεί στον διεθνή διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org

Για να λάβετε ενεργό μέρος στη ζωντανή συνεδρίαση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ Δ.Α.Δ.Α. χρειάζεται να δηλώσετε  εγγραφή στον ΣΠΕΚ για το τρέχον έτος 2023  και συμμετοχή στην παρούσα εκδήλωση στο info@cultural-association.org. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Δ.Α.Δ.Α. μέσα από το site του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org και ειδικά στο πεδίο Δραστηριότητες, όπου θα βρείτε και την φόρμα/αίτηση εγγραφής, αλλά και από το ενημερωτικό δελτίο “ΩΡΕΣ.