Προσκλήσεις

«Οσία» Πρόσκληση στην Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής της λογοτέχνιδας Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) και η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. σας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα των Γραμμάτων με την ψηφιακή παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά με τίτλο «Οσία» την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 21:00 που θα προβάλλεται ζωντανά μέσα από τη σελίδα Facebook και το κανάλι YouTube του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Συμμετείχαν οι ακόλουθοι εκλεκτοί επιστήμονες και συγγραφείς, μέλη του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου:

Ζωή Σαμαρά, Ομότιμη Καθηγήτρια Θεωρίας της Λογοτεχνίας και του Θεάτρου Α.Π.Θ., Ιδρυτικό και Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμους Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ.

Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Μαθηματικός, Οικονομολόγος, Συγγραφέας, Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Ιδρυτής και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμους Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ.

Δρ Κώστας Κατσώνης, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Κριτικός, Πρόεδρος Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, Αντιπρόεδρος ΦΙ.ΛΟ.ΠΟΛ., Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμους Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ.

Δρ Τίτος Χριστοφίδης, Οφθαλμίατρος, Συγγραφέας, π. Υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας, Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμους Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ.

Σίλια Χριστοδούλου, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, Συγγραφέας, Ανταποκρίτρια – Σύμβουλος και Μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Αντιφώνηση – Συντονισμός: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Φιλόλογος, Λογοτέχνιδα, Παραγωγός Προγραμμάτων για τον Πολιτισμό, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του ΣΠΕΚ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

«Οσία». Είναι τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής της Προέδρου του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, που κυκλοφορεί από τον ΣΠΕΚ σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της γιαγιάς της, μητέρας του πατέρα της. Η Οσία Αϊβάτογλου του Ηλία και της Δέσποινας, γεννήθηκε το 1924  στην Κωνσταντινούπολη. Νυμφεύθηκε τον Φώτιο Σιγιουλτζή του Κωνσταντίνου και της Κυριακής, γεννηθέντα το 1920 στην Αδριανούπολη.  Είχαν εργαστήριο παραγωγής μαντολάτων. Απέκτησαν τρεις γιους. Έζησαν στη Θεσσαλονίκη γεμάτοι αγάπη ο ένας για τον άλλο. Έφυγαν πολύ νωρίς για το μεγάλο ταξίδι…

«Παράλληλα, τούτη η Ποιητική Συλλογή αφιερώνεται στις ποιήτριες που αναψηλαφούν συνεχώς τις αιώνιες αξίες, τις μεταφυσικές συνισταμένες τους, τις προοπτικές τους και την περιρρέουσα πραγματικότητα. Στις οσίες που ασκητεύουν στον κόσμο της ποίησης, που γράφουν για να κατανοήσουν πρωτίστως τον εαυτό τους, τον ρόλο τους στη ζωή, την ίδια τη ζωή, τα πράγματα, τον περιβάλλοντα κόσμο και χώρο, και να τα ερμηνεύσουν μέσω της ποίησης. Τρόπος ζωής η ποίηση, στο αέναο χθες, στο παντοτινό σήμερα, στο αιώνιο αύριο..»

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα Συγγραφέως

Η Σίσσυ (Οσία) Σιγιουλτζή-Ρουκά είναι η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ). Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.. Ειδικεύτηκε στον τομέα «Σύγχρονα Γράμματα» στο Πανεπιστήμιο Avignon της Γαλλίας, και στην «Αγγλική Λογοτεχνία» στο DEI College. Πρόσθετα είναι Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Ψηφιακά ΜΜΕ» στον τομέα ‘Πολιτισμός και Επικοινωνία’ του Πανεπιστημίου Sussex της Μεγάλης Βρετανίας. Ομιλεί πολύ καλά την Αγγλική, τη Γαλλική, την Ιταλική και καλά τη Βουλγαρική γλώσσα.

Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τη σειρά Κινηματογραφικών Σεμιναρίων της ΧΑΝΘ υπό τον Αχιλλέα Ψαλτόπουλο. Εργάστηκε επί μια δεκαετία ως εισηγήτρια πλήθους σεμιναρίων αξιόλογων Εκπαιδευτικών Φορέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει αρθρογραφήσει σε γνωστά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Διετέλεσε επί 9 έτη υψηλόβαθμο στέλεχος τμήματος επικοινωνίας μεγάλου ιδιωτικού οργανισμού, με εξειδίκευση στις εκστρατείες επικοινωνίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι η συγγραφέας των λογοτεχνικών βιβλίων «Λόγια Γυμνά» (εκδόσεις Θερμαϊκός 2010, 2012), «Λόγια Αρσενικά» (εκδόσεις Πνοή, 2018) και της ποιητικής της συλλογής «Οσία» (εκδόσεις Αρχύτας, 2020). Για το λογοτεχνικό της έργο έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μουσών του έγκριτου λογοτεχνικού περιοδικού «Κέφαλος» (2019). Ασχολείται ενεργά με θέματα Επικοινωνίας, Προώθησης και Διαφύλαξης Αισθητικής Κουλτούρας και Πολιτισμού μέσα από την παραγωγή και τη διαχείριση ψηφιακών μέσων καθώς έχει την επιμέλεια εκδηλώσεων πολιτισμού όσο και εκδόσεων λογοτεχνίας. Επιμελείται και παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή «Πορτρέτα στο Χρόνο» στον διεθνή ψηφιακό ραδιοφωνικό σταθμό του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας – Θράκης ΕΔΗΠΗΤ.

«Οσία»
Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά
Σειρά Έργων Ποίησης ΣΠΕΚ
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
www.cultural-association.org

Εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ – Έκδοση 2020
Αριθμός Σελίδων: 108,
Διάσταση: 14Χ20,5
ISBN 978-618-5410-41-4
www.arxutas.gr
Τηλέφωνο Παραγγελιών: 210 360 53 05.

Σχετικά Άρθρα