Διαγωνισμοί

Αποτελέσματα 11ου Διαγωνισμού Ποίησης – Πεζόμορφου στοχασμού “Για την ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά”

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για τον διαγωνισμό του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου για τον Κωστή Παλαμά

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 11ου Διαγωνισμού Ποίησης και Πεζόμορφου Ποιητικού Στοχασμού “Για την ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά”. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με συμμετοχή 120 νέων από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια. Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, βάσει κριτηρίων που διέπουν τις αρχές της λογοτεχνίας, της ποίησης και της γλώσσας, αλλά και σύμφωνα με πρόσθετα κοινωνικά και πολιτισμικά κριτήρια, μελέτησε τις συμμετοχές που κατατέθηκαν και επέλεξε τις παρακάτω συμμετοχές που ξεχώρισαν.

Τα έργα που διακρίθηκαν θα ενταχθούν σε ειδική ανθολογία με τίτλο “Για την ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά”, η οποία θα κυκλοφορήσει από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας αρχές Ιουνίου 2024 και θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, στις 17:00-19:00, στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 7ου Πολιτιστικού Πανοράματος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της Περιφέρειας Αττικής, Επίσημων Φορέων της πόλη και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου οι αριστεύσαντες και οι διακριθέντες του διαγωνισμού θα τιμηθούν και παράλληλα θα παρουσιάσουν το έργο (ποίημα ή πεζόμορφο στοχασμό) με το οποίο συμμετείχαν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και διακρίθηκαν.

Τα τρία (3) πρώτα βραβεία του 11ου Διαγωνισμού Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού του ΣΠΕΚ “Για την ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά” απονέμονται στους:

• Βραβείο Πρώτο: Ραφαέλα Μαρτίνεζ, έργο με τίτλο “Ερωτική Επιστολή” | έκδοση βιβλίου με συγγραφικό πόνημα του βραβευθέντα
  • Βραβείο Δεύτερο: Δημήτρης Μπάμπαλος, έργο με τίτλο “Αιώνες” | έκδοση e-book με συγγραφικό πόνημα του βραβευθέντα
  • Βραβείο Τρίτο: Ευάγγελος Κουτσουρέλης, έργο με τίτλο “Βάκχες” | έκδοση audiobook με συγγραφικό πόνημα του βραβευθέντα

Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός ήταν ελεύθερος και δωρεάν, δίχως τέλη συμμετοχής. Η ανθολογία ποίησης και πεζόμορφου ποιητικού στοχασμού που θα εκδοθεί “Για την ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά” θα διατίθεται προς πώληση την ημέρα της εκδήλωσης από τις εκδόσεις Αρχύτας, αλλά και στη συνέχεια από όλα τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα, κατόπιν ζήτησης.

Οι βεβαιώσεις συμμετοχής συνοδεύουν αποκλειστικά την έντυπη ανθολογία που θα κυκλοφορήσει τέλη Μάϊου 2024. Για παραγγελίες αντιτύπων οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν με το κατάστημα Αθηνών στο (0030) 2103605305 καθημερινά 10:00-13:00 ώρα Ελλάδας και στο email: arxutas@yahoo.com. Ισχύουν έξοδα αποστολής.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, εκ μέρους της Επιτροπής Αξιολόγησης, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, συγχαίροντας τους για την ποιοτική προσπάθεια και παράλληλα εκφράζει ειδικές ευχαριστίες σε όσους στήριξαν τον θεσμό του συγκεκριμένου διαγωνισμού και συνέβαλλαν στην ευρύτερη επικοινωνία του. Είθε η πνευματική καλλιέργεια, η εκλεπτυσμένη αισθητική, η γόνιμη φαντασία, η ευρηματικότητα, η καινοτομία, ο σεβασμός προς την Ελληνική γλώσσα, το μεράκι και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο να μας χαρακτηρίζουν, να μας ευλογούν και μαζί να χαράζουμε δρόμους φωτεινούς με όραμα και στόχους για ευγενή δημιουργία και ζωή που αξίζει να ζεις και να αγωνίζεσαι για το καλό καγαθό!

Ακολουθούν με αλφαβητική σειρά οι επιτυχόντες του 11ου Διαγωνισμού Ποίησης – Πεζόμορφου Ποιητικού Στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με τίτλο: “Για την ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά”:
  • Αθανασίου Ηλέκτρα
  • Ανδρεάκος Μιχαήλ
  • Βαρσάμογλου Χριστίνα- Γαϊτανιώ.
  • Βασιλακοπούλου Κωνσταντίνα
  • Τσιαλκατούρα Βασιλική
  • Φεττά Ραφαέλα
  • Χατζάκης Μάνος

Οι Διαγωνισμοί του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ενθαρρύνουν τους συνανθρώπους μας να εκφραστούν λογοτεχνικά, παρουσιάζουν και προβάλλουν το έργο τους διεθνώς, τους επιβραβεύουν με ποιότητα και επαγγελματισμό.

• Ο διαδικτυακός κόμβος www.cultural-association.org, το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό “ΩΡΕΣ” και η ετήσια περιοδική έκδοση “ΜΗΝΜΟΣΥΝΗ” στηρίζουν επικοινωνιακά όλους τους διαγωνισμούς, τους αριστεύσαντες και τους διακριθέντες.
  • Δελτία τύπου σε ΜΜΕ, ενημερωτικά δελτία και δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλαισιώσουν την κάθε ανθολογία.
  • Οι διακριθέντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν το καλοκαίρι του 2024 σε ραδιοτηλεοπτική εκπομπή στο SOLOMOS Web Radio TV του ΣΠΕΚ με τίτλο “Summer SOLOMOS” αφιερωμένη στην ανθολογία “Για την ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά”, που θα αναμεταδοθεί – προβληθεί διεθνώς.
  • Η ανθολογία με τίτλο “Για την ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά” θα παρουσιαστεί στην Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. του ΣΠΕΚ, παρουσία των μελών της λέσχης ανάγνωσης και επίτιμων προσκεκλημένων.
  • Οι διακριθέντες μπορούν να στέλνουν συγγραφικά έργα τους, όλων των ειδών, θεμάτων και κατηγοριών, προς αξιολόγηση στον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και να λαμβάνουν εξειδικευμένη προνομιακή εκδοτική πρόταση, με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και ανταποδοτικότητα για το συγγραφικό τους πόνημα. Τ: (0030) 2310 313 143 καθημερινά 9:30-16:30. Email: info@cultural-association.org

Τέλος, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για το φωτισμένο και υψηλό έργο τους, την προσφορά τους στον Πολιτισμό και την αγαστή συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους εκλεκτούς αξιωματούχους, καθηγητές και επιστήμονες που τίμησαν την υπό έκδοση ανθολογία με τον χαιρετισμό τους.