Προσκλήσεις

Παρουσίαση Σειράς Δοκιμίων «Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας» της Κυριακής Δράκου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ και η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. σας προσκαλούν στην ψηφιακή παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κυριακής Δράκου «Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας», την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 21:30, που θα προβάλλεται ζωντανά μέσα από τη σελίδα Facebook  και το κανάλι YouTube του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Χαιρετισμός: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Κεντρικοί Ομιλητές:

Κάλλη Χατζηιωσήφ, Σύμβουλος Υπ. Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης.

Αγγελική Τσαπακίδου, καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Παν. Δυτ. Μακ., 
πρ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοίκησης και Ανάπτυξης Δήμου Καλαμαριάς, πρ. Αντιδήμαρχος Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν με σύντομες θέσεις τους οι:

Σταυρούλα Συροπούλου, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος  (Πάφος)
Βρίγγας Νικόλαος, Χειρουργός Οδοντίατρος (Κύπρος)

καθώς και οι μαθητές της Κυριακής Δράκου, με τη σύμφωνη – γραπτή άδεια των κηδεμόνων τους:

Βουρνάρη Κατερίνα
Μαρία Χαραλαμποπούλου
Έλενα Λεωνίδου
Χρυσοβαλάντης Αντρέου.

Αντιφώνηση και απαγγελία: Κυριακή Δράκου, εκπαιδευτικός – συγγραφέας.

Επίλογος: Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος ΕΛΚ, Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ.

Συντονισμός: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος του ΣΠΕΚ.

Η παρουσίαση προβάλλεται ζωντανά, σε διαδικτυακή μετάδοση, μέσα από τη Σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, καθώς και το Κανάλι του Συνδέσμου στο YouTube.

«Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας» είναι ο τίτλος του νέο βιβλίου της Κυριακής Δράκου που κυκλοφορεί στη Σειρά Δοκιμίων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, από τις εκδόσεις Αρχύτας. Η Κυριακή Δράκου, εκλεκτό μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, είναι εκπαιδευτικός, γυμνάστρια, συγγραφέας και διακεκριμένη εμψυχώτρια – εκπαιδεύτρια αξιών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε αυτό το μικρό ποιητικό φιλοσόφημα, μέσα από τον πυκνό λόγο, ανακαλύπτουμε την αξία των θετικών συναισθημάτων. Τα κρίνα του γιαλού της καρδιάς μας είναι ο πόθος της αγνότητας, ο δρόμος της εσωτερικής ειρήνης και ελευθερίας. Τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να απελευθερωθούν μέσω των τεχνών και να αλλάξουν τη στάση προς τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας. Η έκφραση των συναισθημάτων μέσα από την ποίηση, τη μουσική, τη ζωγραφική, το τραγούδι και το θέατρο είναι η εξομολόγηση που οδηγεί στην ανάταση της ψυχής και στη λύτρωσή της. Το υπέρτατο καθήκον των ανθρώπων είναι η προστασία των παιδιών, των νέων βλαστών των κρίνων που τώρα γεννιούνται, να μη χαθούν μέσα στο πέλαγος του κόσμου, να μην τα αφήσουμε να μαραθούν. Χρέος λοιπόν όλων μας είναι να τους δείξουμε πώς να διοχετεύσουν μέσα από τις τέχνες ενέργεια, για να απελευθερώσουν τις δυνατότητες τους και τα νιώθω τους με σκοπό να γίνουν άνθρωποι με την έννοια της λέξης και ψυχικά ανθεκτικά άτομα που να επιλέγουν τα θετικά συναισθήματα σαν δρόμο στη ζωή.

Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα συγγραφέως

Η Κυριακή Δράκου γεννήθηκε και ζει στην Κύπρο. Σπούδασε Φυσική Αγωγή, με ειδίκευση στο χορό. Εργάζεται ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην μέση εκπαίδευση. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργικές τέχνες και εμψύχωση» του Global Collage, όπου αρίστευσε και πρώτευσε στον κλάδο της. Φυσικά η πρακτική της ήταν η διδασκαλία χορού, με σύζευξη όλων των τεχνών, όπου διακρίθηκε για την πρωτοπορία και τον εμψυχωτικό τρόπο διεξαγωγής της. Είναι διακεκριμένη εμψυχώτρια – εκπαιδεύτρια αξιών. Αγάπησε και προωθεί τις αξίες ζωής και τα θετικά συναισθήματα, δίνοντας έμφαση στην ειρήνη. Οργανώνει ειρηνικές δράσεις εμπλέκοντας φορείς και άτομα από όλο τον κόσμο. Οι τέχνες αποτελούν κάθε κομμάτι της ζωής και ψυχής της. Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με το χορό, τη ζωγραφική και την ποίηση. Ασχολείται ενεργά με τη συγγραφή και τον πολιτισμό. Για το λογοτεχνικό της έργο και την εν γένει προσφορά της στην παιδία έχει πολλάκις βραβευτεί και διακριθεί από πρώτα παγκόσμια βραβεία από έγκριτους φορείς.

«Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας»
Κυριακή Δράκου
Σειρά Δοκιμίων ΣΠΕΚ. Αρ.1
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ
Α΄ Έκδοση 2020
Αριθμός Σελίδων: 68
Διάσταση: 14Χ20,5
ISBN 978-618-5410-48-3
Ενδεικτική τιμή πώλησης: 12,00€
www.cultural-association.org
Διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.