Προσκλήσεις

Πρόσκληση στη 10η Συνάντηση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης ΔΑΔΑ 25.2.2023

10h dada lesxi anagnosis spek

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ΣΠΕΚ, η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. και ο SOLOMOS Web Radio TV σας προσκαλούν στη 10η Διαδικτυακή Συνάντηση της Δ.Α.Δ.Α. με τίτλο “Με τα Μέσα για τον Ελληνικό Πολιτισμό”, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Η συγκεκριμένη συνάντηση της Δ.Α.Δ.Α. είναι αφιερωμένη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Απόδημου Ελληνισμού που ευγενώς στηρίζουν τον πολιτισμό και την ενημέρωση. Το κάθε μέσο συμμετέχει με έναν εκπρόσωπο. Κάθε εκπρόσωπος έχει στη διάθεσή του λίγα λεπτά για να παρουσιάσει το Μέσο που εκπροσωπεί, τη θέση του για τον Ελληνικό Πολιτισμό (Ελλάδα, Κύπρος, Ομογένεια), αλλά και τη συνεργασία του με τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Η συνάντηση της λέσχης ανάγνωσης θα μεταδίδεται ζωντανά στο ραδιόφωνο SOLOMOS www.cultural-association.org και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΣΠΕΚ SOLOMOS, YouTube ChannelFacebook (profilepagegroup), Twitter και έπειτα podcast & videocast σε www.cultural-association.org.

Τα media συνιστούν υγιή πυρήνα της Δημοκρατίας και επιτελούν κορυφαίο ρόλο στη στήριξη της παραγωγής και συντήρησης του Πολιτισμού μας, της ξεχωριστής ασπίδας για προάσπιση των αξιών και αρχών που μας κληροδοτήθηκαν. Τα Μ.Μ.Ε. κάθε μορφής (έντυπα, περιοδικά, ηλεκτρονικά, ψηφιακά, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά) είναι για μας ένας σοβαρός παρατηρητής και κριτής του έργου του ΣΠΕΚ. Οι ικανοί δημοσιογράφοι και κριτικοί μπορούν ν’ αξιολογούν το έργο, τα δε καλόπιστα σχόλιά τους βοηθούν στην πλοήγηση και στην καλοτάξιδη πορεία προς τους στόχους μας. Ο ρόλος των μέσων, παραμένει από τον καιρό του Gutenberg σημαντικός, τόσο για την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση και ανάλυση ειδήσεων, όσο και για την κριτική που ασκούν. Τελικά ωφελούν έναν μη κερδοσκοπικό φορέα δημόσιας ωφελείας, όπως είναι ο ΣΠΕΚ μας, να κρατά μια ορθή πορεία και να έχει μια άξια λόγου προσφορά. Καλωσορίζουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας στον διεθνή Ιστότοπο του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org, όχι τόσο για τα ευνοϊκά σχόλια, όσο για τις εύστοχες υποδείξεις τους για βελτιστοποίηση της αποστολής μας.” 

Η τηλεσυνανάγνωση και ο διάλογος που θα ακολουθήσει θα λάβουν χώρα ψηφιακά με την εφαρμογή – υπηρεσία τηλεδιάσκεψης zoom. Στο ψηφιακό πάνελ μετέχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΠΕΚ που θα δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή. Για το ευρύ κοινό η συγκεκριμένη τηλεσυνανάγνωση θα προβάλλεται ζωντανά, διαδικτυακά μέσα από τη Σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, καθώς και το Κανάλι του Συνδέσμου στο YouTube. Στη συνέχεια το πλήρες υλικό της συνάντησης θα δημοσιευθεί στον διεθνή διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org

Για να λάβετε ενεργό μέρος στη ζωντανή συνεδρίαση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ Δ.Α.Δ.Α. χρειάζεται να δηλώσετε  εγγραφή στον ΣΠΕΚ για το τρέχον έτος 2023  και συμμετοχή στην παρούσα εκδήλωση στο info@cultural-association.org. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Δ.Α.Δ.Α. μέσα από το site του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org και ειδικά στο πεδίο Δραστηριότητες, όπου θα βρείτε και την φόρμα/αίτηση εγγραφής, αλλά και από το ενημερωτικό δελτίο “ΩΡΕΣ.