Προσκλήσεις

«στην υγειά μας!» της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά

parousiasi-stin-ugeia-mas-cf

Πρόσκληση στην παρουσίαση της ανθολόγησης χρονογραφημάτων,
«στην υγειά μας!» της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φ.Α.Α.Θ. (Αγίας Σοφίας 38, 5ος όροφος) στην παρουσίαση της Ανθολόγησης Χρονογραφημάτων της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά με τίτλο “… στην υγειά μας!” που κυκλοφορεί από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και τις εκδόσεις Αρχύτας και είναι αφιερωμένη στο έργο του Ελληνοπορτογάλου ζωγράφου Νικία Σκαπινάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

-Ανδρέας Σταματόπουλος, Δ/ντης Ειδήσεων Βεργίνα Τηλεόραση
-Γωγώ Γαβριηλίδου, Γλωσσολόγος Α.Π.Θ.
-Άκης Λαζάρου, Εκπρόσωπος Σωματείου «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης»

Προλογίζει και Συντονίζει ο Ξάνθος Χύτας, Δημοσιογράφος της ΕΡΤ3

Αντιφώνηση – Αφήγηση: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Συγγραφέας, Πρόεδρος ΣΠΕΚ

Μουσικό Αφιέρωμα:

-Άλκηστις Τόγια, σοπράνο
-Γιάννης Ρουκάς, τραγούδι
-Κανάρης Κεραμάρης, συνθέτης – πιάνο

Ακολουθεί δεξίωση. Χορηγοί: Οινοποιία Αφοι Γεωργιάδη, “Αμπελήσιους”

Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί.

ΜΑΣΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ | ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ / RAPID TEST 24Η

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο είναι ο φίλος μας. Κι όταν όλα γύρω σε πνίγουν και θες να δραπετεύσεις, έρχεται ο φίλος σου, το βιβλίο, κάθεται στα χέρια σου να σου τα χαϊδεύει. Το χάδι ανεβαίνει στο μυαλό και στην καρδιά, τα ηρεμούν και τους φορτίζουν την μπαταρία. Όταν, μάλιστα είναι καλοκαίρι, πιο πολύ αναζητάς τη χαλάρωση…Το βιβλίο σου κάνει το χατίρι: μεταμορφώνεται σε ανθολόγιο από χρονογραφήματα, όπως αυτά της Σίσσυς Σιγιουλτζή Ρουκά, που αντί γλαύκα κομίζει χαρά με δροσιά κι ανάλαφρους στοχασμούς, κάποτε μικρή επανάσταση, μα συχνά έξυπνο χιούμορ που «ξεπλένει ἀπὸ τὴ σκόνη, ἀπὸ τὴ γλίνα πράγματα καὶ ἀνθρώπους» όπως έγραφε ο φιλόσοφος Κωνσταντίνος Τσάτσος.

Δεν είναι χρονογραφήματα που σας πάνε στο χτες, όταν διέπρεπαν αυτά του Σπύρου Μελά, του Παύλου Παλαιολόγου, του Δημήτρη Ψαθά, του Αλέκου Σακελλάριου και άλλων. Τα επιδέξια και ευχάριστα χρονογραφήματα της Σίσσυς σάς ταξιδεύουν στο παρόν, κάποτε στο μέλλον, με ρυθμό και λογοτεχνική πλοκή, σε επεισόδια επίκαιρα, καθημερινά, της διπλανής πόρτας, μα και της νέας τάσης, της αλλαγής σε συνήθειες. Χαλαρώστε στην αμμουδιά ή μπροστά στο τζάκι, με αυτιά κλειστά…και τότε τα μάτια θα βρουν στις γραμμές του κειμένου τη λάμψη και το χρώμα που ζητούν.

Από το παρελθόν κρατήστε τη συμβουλή του Βασιλέα Μένανδρου: «Αυτός που σε κάνει να γελάς, είναι αυτός που σε βοηθάει να ζεις».

Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης
Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου
Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

«…στην υγειά μας!»

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά
Σειρά Ανθολόγησης Χρονογραφημάτων ΣΠΕΚ
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Διαστάσεις 14εκ. Χ 20,5εκ.
Σελίδες: 204
Α’ Έκδοση, Αρχύτας, Αθήνα 2021
ISBN: 978-618-5410-87-2
Ενδεικτική Τιμή: 14€

Η ανθολόγηση χρονογραφημάτων είναι διαθέσιμη σε όλα τα βιβλιοπωλεία κατόπιν ζήτησης. Τηλέφωνο ειδικών παραγγελιών: (0030) 210 360 53 05.

Τόσο το εξώφυλλο, όσο και οι εσωτερικές σελίδες του χρονογραφήματος είναι έγχρωμες, φιλοτεχνημένες με αγαπημένα και αντιπροσωπευτικά έργα του εκλεκτού ζωγράφου Νικία Σκαπινάκη. 

www.cultural-association.org