Προσκλήσεις

Online Festival Cyprus@60 UK 1-6/10/2020

1-6/10/2020, Στο Cyprus@60 online festival συμμετέχει ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με το δικό του φιλμ για τον εορτασμό της 60ης επετείου από την εγκαθίδρυση και ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου έχει την τιμή να συμμετέχει με το φιλμ «Της Φιλοπατρίας και της Ποίησης» / “On Homeland Love and Poetry”, στο Cyprus@60 online festival, που διοργανώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, 1 – 6 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο του εορτασμού της 60ης επετείου από την εγκαθίδρυση και ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΕΚ, Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη, συγχαίρουν τον Δρα Μάριο Ψαρά, Πολιτιστικό Σύμβουλο της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, γι’ αυτό το λαμπρό ψηφιδωτό πολιτισμού. Εύγε σε όλους τους συντελεστές αυτού του ευφυούς και ισχυρού ψηφιακού γεγονότος που τιμά τα 60χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εγκάρδιες Ευχαριστίες από Ελλάδα και Κύπρο για την άριστη συνέργεια!

Ακολουθεί το Φιλμ του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ)
“On Homeland Love and Poetry”
Με υποτιτλισμό στην Αγγλική Γλώσσα

HIGH COMMISSION OF THE REPUBLIC OF CYPRUS IN THE UK
HIGH COMMISSION OF THE
REPUBLIC OF CYPRUS IN THE UK

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο γιορτάζει την 60η επέτειο από την εγκαθίδρυση και ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το καινοτόμο διαδικτυακό φεστιβάλ.

CYPRUS@60

Το πρωτότυπο Cyprus@60 Online Festival ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2020. 

Για πρώτη φορά, σημαντικοί κυπριακοί και βρετανικοί ακαδημαϊκοί και πολιτιστικοί οργανισμοί συμμετέχουν στην ίδια διαδικτυακή πλατφόρμα για να γιορτάσουν αυτό το ορόσημο στη σύγχρονη κυπριακή ιστορία. Το φεστιβάλ παρουσιάζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μέσα από ζωντανές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, εκθέσεις, συζητήσεις πάνελ, διαδικτυακά σεμινάρια και συνεντεύξεις.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα:

πρόγραμμα
πρόγραμμα

Παρακολουθείστε σύντομη παρουσίαση του φεστιβάλ στο YouTube: 

Cyprus@60 Online Festival
1– 6 Οκτωβρίου 2020
www.culturalchc.co.uk/cyprusat60

Συνεργαζόμενοι οργανισμοί

British Museum, Commonwealth Foundation, Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, King’s College London, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Fitzwilliam Museum (Cambridge), Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Ashmolean Museum (Oxford), Cyprus Centre at University of Westminster, National Federation of Cypriots in the UK, Cyprus Short Film Day, Runonart, Super Effective, Sardam Festival, Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας-Κύπρου, NEPOMAK UK.

Ακολουθεί το Φιλμ του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ)
Στην Ελληνική Γλώσσα
«Της Φιλοπατρίας και της Ποίησης»

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), με δική του πρωτοβουλία, και με την ευγενή υποστήριξη του Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου, παρήγαγε το 15-λεπτο αυτό φιλμ για να τιμήσει τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας (το 1960), το οποίο κράτος είναι από τότε πλήρες μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και από το 2004 κανονικό κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το έργο αυτό, που φέρει τον τίτλο ‘Της Φιλοπατρίας και της Ποίησης’ και που κατηγοριοποιείται στις Δραστηριότητες του ΣΠΕΚ, ‘Προγράμματα’, γίνεται μια περιδιάβαση στην Ιστορία, στην Παράδοση και στον Πολιτισμό της Κύπρου, ο οποίος Πολιτισμός της εντάσσεται στον ευρύ Ελληνικό Πολιτισμό. Το φιλμ είναι ένα ψηφιδωτό με σκηνές από μνημεία της κλασικής, βυζαντινής και νεότερης περιόδου, από μουσειακούς/ αρχαιολογικούς χώρους, δίδονται ιστορικές αναφορές, παρουσιάζονται οι φυσικές ομορφιές της Μεγαλονήσου, ακούγονται άσματα και ποιήματα Ελλήνων και Κυπρίων ποιητών για το νησί και την ιστορία τους, αλλά και αποσπάσματα από σοφές ρήσεις για τις αρετές, που διατηρήθηκαν ανά τους αιώνες μέσα από την Παράδοση, την Παιδεία, τη Θρησκεία, πυλώνες που στήριζαν για χιλιετίες τον ακμαίο Ελληνικό πληθυσμό της Κύπρου.

Γι’ αυτό τον λόγο, ο ΣΠΕΚ φρονεί και ευελπιστεί ότι το 15-λεπτο αυτό έργο θα αποτελεί σημείο αναφοράς, που θα διαρκεί για πάντα, αρχής γενομένης της επετείου των 60-χρονων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, απευθύνει ειλικρινείς ευχαριστίες προς την Κυπριακή Κυβέρνηση για την όλη βοήθεια, και ειδικά στον Επίτροπο Προεδρίας κ. Φ. Φωτίου, στον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο, στον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, στον Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρο Μιλτιάδη και επίσης στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας κ. Γιώργο Συλλούρη.

Σχετικά Άρθρα