“Ακούμε Ζωντανά | Listen Live”

“Καλώς ορίσατε στον ραδιοτηλεοπτικό κόσμο μας,
του Πολιτισμού και του Ανθρώπου!”

Ακόμη ένας στόχος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου γίνεται πράξη: Ο Ψηφιακός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, με την επωνυμία «SOLOMOS Web Radio TV». Με την επωνυμία αυτή τιμούμε τον Διονύσιο Σολωμό, τον Εθνικό ποιητή των απανταχού Ελλήνων και Κυπρίων. O «SOLOMOS Web Radio TV» λειτουργεί διαδικτυακά, 24 ώρες το 24ώρο, με ζωντανές εκπομπές σε live streaming μετάδοση, με μαγνητοσκοπημένες εκπομπές, τακτικά επεισόδια, ειδικά αφιερώματα σε κορυφαίους, ενημερωτικά ένθετα, με αφήγηση, απαγγελία,  επιμόρφωση, εκλεκτή μουσική.  Οι πρωτότυπες εκπομπές του προβάλλουν α) ανθρώπους της Λογοτεχνίας, της Τέχνης, της Επιστήμης και τη συμβολή τους, β) κρίσιμα θέματα Επιστήμης, οικονομίας, διοίκησης, με επωφελείς λύσεις για την κοινωνία, το άτομο, τους θεσμούς, τους δημιουργούς, τους νέους, ακόμη και τη Φύση,  γ) κοινότητες της Διασποράς με καταγραφή του κοινού πλούτου παράδοσης, λαογραφίας, ιστορίας δ) το έργο Ιδρυμάτων, Αρχών, Ευεργετών για τον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο.

Το 24ωρο πρόγραμμα «SOLOMOS Web Radio TV»  υλοποιεί τον σκοπό του ΣΠΕΚ: στηρίζει τον Πολιτισμό (Τέχνες, Γράμματα, Παράδοση, Γλώσσα) κι ευρύτερα την κοινωνία, τον άνθρωπο, τις επιστήμες. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει ενότητες για θεατές και ακροατές κάθε ηλικίας. Ως παρουσιαστές μετέχουν ειδήμονες, τεχνοκράτες, καθηγητές που αναπτύσσουν ζωντανό, γόνιμο διάλογο με Ελλαδίτες, Κυπρίους και Ομογενείς σε πόστα με εμπειρίες και γνώση, αλλά και με ερευνητές, επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες, απλούς πολίτες.  Οι εκπομπές πρωτοτυπούν με ευχάριστα ένθετα: μουσική, χρήσιμες αναφορές σε τέχνες, καινοτομίες, «άθλους» (success stories), έως και ένθετες σύντομες παρουσιάσεις νέων του ΣΠΕΚ (Πτέρυγα «ΝΕΟΙ») για τη αξία της Γλώσσας και για γνωμικά-οδηγούς. Η κάθε εκπομπή εντάσσεται στη Σειρά του YouTube Καναλιού του ΣΠΕΚ έτσι ώστε να την παρακολουθούν στο μέλλον οι απανταχού ελληνόφωνες, για μελέτη επιμόρφωση κ.ά. Οι εκπομπές  δημοσιεύονται σε YouTube, Facebook, Twitter, LinkedIn και παράλληλα υποστηρίζουν την υπηρεσία podcasting.

Ο Ψηφιακός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, «SOLOMOS Web Radio TV», στοχεύει στη Δημιουργία Διαδικτυακής Υποδομής για την Οικουμενικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού και την προστασία της Γλώσσας και της Παράδοσης, την προαγωγή της Καλλιτεχνικής και της Λογοτεχνικής Δημιουργίας, καθώς και των Επιστημών, με συνέργεια ανθρώπων του λόγου, της τέχνης και της επιστήμης. Η επικοινωνία και η παρουσίαση του Προγράμματος του «SOLOMOS Web Radio TV» γίνεται προς τους Έλληνες, Κύπριους, Ομογενείς και  Ελληνόφωνες του εξωτερικού. Οι εκπρόσωποι του «ΣΠΕΚ» θα προσεγγίζουν δημιουργούς από όλο τον κόσμο και θα παρουσιάζουν πλήρες οπτικοακουστικό, ψηφιακό και φωτογραφικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του «ΣΠΕΚ», στον ψηφιακό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media). Μέσα από τις εκπομπές θα προβάλλονται και φορείς, κοινότητες Ελλαδιτών και Κυπρίων του εξωτερικού, για απόψεις ή ανάλυση θεμάτων ενδιαφέροντος ή προβληματισμού. Δημιουργείται μια Ζωντανή Βιβλιοθήκη η οποία θα διατηρεί ζώσες τις μνήμες και τις αφηγήσεις ατόμων για τα στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας. Θα καταγράφει την κοινή κληρονομιά και τον θησαυρό εθίμων – παραδόσεων – λαογραφίας αλλά και σπάνιων έργων σε γράμματα, τέχνες και επιστήμες.

Ο νέος διαδικτυακός σταθμός, «SOLOMOS Web Radio TV», στηριγμένος στις πιο πάνω και άλλες συνέργειες και δράσεις κοινής ωφελείας (για έργα, εκδηλώσεις κ.ά.) έχει στόχο να προαγάγει τα οικουμενικά ιδεώδη, τις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό και τις συναφείς με τον πολιτισμό επιστήμες. Επιπλέον ο σταθμός θα επενεργεί ως κοινωνικός κόμβος και γέφυρα των απανταχού Ελλήνων, συσφίγγοντας σχέσεις, αναδεικνύοντας την προσφορά πολλών ως τώρα αφανών δημιουργών. Επιπρόσθετα, ο Σταθμός θα προωθεί καινοτόμες Πολιτικές όπως η Πολιτιστική Διπλωματία, ο Τουριστικός Πολιτισμός, ο Πολυπολιτισμός, ο Πολιτισμός για την Κοινωνία και το Περιβάλλον/ τη Φύση. Ο Ψηφιακός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, «SOLOMOS Web Radio TV», διαφυλάσσει, υποστηρίζει και προωθεί, ιδίως στους νέους, τον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας. Παράλληλα, στηρίζει και διαφυλάττει της έννοιας και σημασίας της πατροπαράδοτης Ελληνικής Φιλοξενίας ανοίγοντας γέφυρες και παράθυρα επικοινωνίας μεταξύ των απανταχού Ελλήνων (Ελλαδιτών Κυπρίων, Αποδήμων). Οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν μέσα από τις εκπομπές του ΣΠΕΚ και τα κοινωνικά μέσα του, χτίζουν φιλίες, συνεργασίες, αναδεικνύουν τις κοινότητες κέντρα πολιτισμού. Επιπλέον, δημιουργούνται Ομάδες Ψηφιακής ΣυνΕργασίας για συνεργασία των απανταχού Ελλήνων και Κυπρίων λογοτεχνών, καλλιτεχνών, επιστημόνων για να συμμετέχουν σε σχέδια και προγράμματα παραγωγής Πολιτισμού, να επικοινωνούν σε κοινοπραξία, ν’ ανταλλάσσουν απόψεις, εμπειρίες κ.ά.  Επιπρόσθετα, προσφέρεται Πρακτική Άσκηση Φοιτητών από την Ελλάδα, την Κύπρο και από όλο τον κόσμο, όχι απαραίτητα δια ζώσης, αλλά και μέσω διαπανεπιστημιακής τηλε-επισκόπησης, τηλε-συνεδρίασης, τηλε-συνέρευνας.

Στη σύγχρονη εποχή των κρίσεων, των νεών προβλημάτων και των αγεφύρωτων διαφορών, η Διαδικτυακή Ραδιοτηλεόραση είναι γέφυρα ώστε ο Πολιτισμός να προσφέρει επωφελείς λύσεις στην κοινωνία, στο άτομο, στους θεσμούς, στο φυσικό περιβάλλον, στους δημιουργούς, στους επιστήμονες, στους νέους κ.ά. Τέλος, προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες σε Ελλαδίτες, Κυπρίους και Ομογενείς (μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, εργαζόμενους, νέους, μεσήλικες και συνταξιούχους αλλά και ελληνόγλωσσους απ’ όλο τον κόσμο) να έχουν υλικό για μάθηση, μελέτη, άσκηση, μόρφωση και ευγενή ψυχαγωγία μέσω ειδικών προγραμμάτων και νέας τεχνολογίας.

THE RADIO TV SOLOMOS
“Ο Ψηφιακός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου διαφυλάσσει, υποστηρίζει και προωθεί, ιδίως στους νέους, τον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας”

Σχετικά με το Web Radio TV

Δείτε ακόμη στον ΣΠΕΚ

Facebook Accounts

Social Media

Ακούμε το εικοσιτετράωρο πρόγραμμα του διαδικτυακού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού SOLOMOS Web Radio TV από τον παρόντα διαδικτυακό κόμβο cultural-association.org

Παρακολουθούμε ζωντανά σε Live Streaming μετάδοση τις εκπομπές του SOLOMOS Web Radio TV από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
YouTube Channel | Facebook Page | Facebook Group | Twitter 

Αξιοποιούμε τα Podcast και Videocast των εκπομπών του SOLOMOS Web Radio TV μέσα από τη σελίδα κάθε εκπομπής ΕΔΩ.

Οι Εκπομπές

“Η webcasting υπηρεσία “Solomos WEB RadioTV” αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη των Οργανισμών GEA και GRAMMO και πραγματοποιεί νόμιμη αναπαραγωγή και δημόσια εκτέλεση / παρουσίαση στο κοινό ηχογραφημένης μουσικής.”
GEA+GRAMMO-SPEK

Facebook Accounts

Social Media