Το ετήσιο, ηλεκτρονικό περιοδικό πολιτισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με τον διακριτικό τίτλο “ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ”κυκλοφορεί ελεύθερα και δωρεά σε ετήσια βάση, το πρώτο τρίμηνο κάθε νέου έτους. Έχει ISSN: 2732-7736 και είναι καταχωρημένο στο Διεθνή Συλλογικό Κατάλογο Εκδόσεων σε Σειρές στο Παρίσι. Ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους και το ευρύ κοινό κάνοντας απολογισμό για τα έργα και τις δράσεις της χρονιάς που πέρασε.

Συγκεκριμένα, στο ηλεκτρονικό Περιοδικό “ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ” παρουσιάζονται οι Δραστηριότητες του ΣΠΕΚ που έληξαν επιτυχώς – και που είχαν αναγγελθεί κατά το έτος με ανακοινώσεις στο εβδομαδιαίο, ηλεκτρονικό περιοδικό πολιτισμού “ΩΡΕΣ”, όπως Εκδηλώσεις, Ειδικά Προγράμματα, Παραστάσεις, Εκθέσεις, Διαλέξεις από Ειδικούς, Συνέδρια, Μαθήματα Επιμόρφωσης, Φιλοσοφίας ή Ευρωπαϊκού Προγράμματος, Εκδόσεις Ανθολογιών, έντυπες εκδόσεις, ηλεκτρονικές εκδόσεις (eBooks, Audiobooks, Video Books), Βραβεύσεις, Τελετές, Διαγωνισμούς για νέους, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Εκστρατείες Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευθύνης κ.α. δηλαδή έργα ή προγράμματα με μονοετή και πολυετή ορίζοντα που ευοδώθηκαν και στέφθηκαν με επιτυχία.

Παράλληλα, ανακοινώνονται τα νέα Επίτιμα Μέλη, οι Σύμβουλοι και οι Ανταποκριτές του ΣΠΕΚ, σε Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια, άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά τον νέο χρόνο, νέες ευκαιρίες για μέλη και φίλους του ΣΠΕΚ για συμμετοχή σε νέες τακτικές ή έκτακτες δράσεις, νέα προγράμματα που ωφελούν μέλη και φίλους με διάφορους τρόπους.

Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται οι νέες καταγραφές στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη ΣΠΕΚ-ΠΑΙΔΕΙΑ εργοβιογραφικών πορτρέτων εκλεκτών Ελλαδιτών, Κυπρίων και Αποδήμων που δρουν στους χώρους Γράμματα, Τέχνες και Επιστήμη, ειδικές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές του SOLOMOS Web Radio TV του ΣΠΕΚ με Προσωπικότητες και Ομάδες Διαγωνιζόμενων Νέων, αλλά και συμμετοχή του ΣΠΕΚ σε ειδικά αφιερώματα έγκριτων ραδιοτηλεοπτικών, έντυπων και ηλεκτρονικών μέσω διεθνώς.

Επιπλέον, προβάλλονται σημαντικά άρθρα από φίλους και μέλη σε θέματα Κοινωνίας, Παιδείας, Καινοτομίας, Περιβάλλοντος μέχρι και Ψυχαγωγίας, λογοτεχνικά αποσπάσματα και ποιήματα μελών και φίλων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, καθώς και σημαντικά προσωπικά νέα που αφορούν μέλη, φίλους και συνεργάτες του ΣΠΕΚ.

Τέλος, στη “ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ” δημοσιεύεται οτιδήποτε άλλο ενδιαφέρον κρίνει η Επιτροπή, που θα ενδιέφερε φίλους, μέλη και ευρύ κοινό, διατηρώντας ως αρχή τον ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα του μέσου, με έντονα στοιχεία αλληλεπίδρασης και διαδραστικότητας, καθώς πρόκειται για ένα ψηφιακό εργαλείο πολιτισμού και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς με κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Η επωνυμία “ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ” προέρχεται από τη Μνημοσύνη που γέννησε από τον Δία τις εννέα Μούσες (Κλειώ, Θάλεια, Ευτέρπη, Ερατώ, Καλλιόπη, Πολύμνια, Τερψιχόρη, Μελπομένη, Ουρανία). Αυτή κάλεσε τον Απόλλωνα να τις μάθει χορό, τραγούδι, λύρα. Τις έμαθε να εξυμνούν τα κατορθώματα των θεών και των ανθρώπων. Οι 9 κόρες της Μνημοσύνης θεωρούνταν προστάτιδες των καλλιτεχνών και λογοτεχνών.

maketa-mnimosini
ΣΠΕΚ

Ετήσια Έκδοση ``ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ`` | Τεύχη