Επίτιμα Μέλη  του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου είναι οι διαπρεπείς άνθρωποι του Πολιτισμού, των Γραμμάτων, των Τεχνών, της Επιστήμης, του Δημόσιου Βίου και της Κοινωνίας, οι οποίοι στον βίο τους έχουν συνεισφέρει σημαντικά στον Πολιτισμό (Γράμματα, Τέχνες, Γλώσσα, Παράδοση), στον Ανθρωπισμό και στις συναφείς Επιστήμες και έχουν με το έργο τους ωφελήσει την κοινωνία της Ελλάδας ή/και της Κύπρου ή/ και της Ομογένειας και το οποίο έργο ανήκει στην παγκόσμια Πολιτιστική ή/ και Επιστημονική Περιουσία, και έχει ωφελήσει, και αναγνωριστεί δεόντως από τον ΣΠΕΚ. Τα Επίτιμα Μέλη συνδράμουν στην επιτυχία των στόχων του ΣΠΕΚ προσφέροντας ιδιαίτερες υπηρεσίες. Στα Επίτιμα Μέλη δίδεται Τιμητικός Πάπυρος στο πλαίσιο ειδικής τελετής προς τιμήν τους (ή αποστέλλεται σε ειδικές περιπτώσεις – συγκυρίες) και γίνονται σεβαστές εισηγήσεις τους για το καλό του ΣΠΕΚ. Για τα Επίτιμα Μέλη του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου δημιουργείται Εργοβιογραφικό Πορτρέτο στη ΣΠΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑ, το οποίο συνοδεύεται από συνεντεύξεις, αφιερώματα και φωτογραφικό υλικό. Δεν υποχρεώνονται να καταβάλουν δικαίωμα εγγραφής ή ετήσια συνδρομή. Κάθε επίτιμο μέλος έχει δικαίωμα να αποχωρήσει από τον Σύλλογο καταθέτοντας γραπτή ενημέρωση τουλάχιστον 2 μήνες πριν από τη λήξη της χρονιάς. Η αποχώρηση ισχύει από το νέο έτος. Ο ΣΠΕΚ έχει επίσης το δικαίωμα να διαγράψει κάποιο επίτιμο μέλος όταν παύουν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων αναγορεύτηκε ως Επίτιμο Μέλος, όταν καταδικαστεί αμετάκλητα για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται από το νόμο, όταν ενεργεί αντίθετα προς τους σκοπούς του ΣΠΕΚ.

ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ
ΜΕΛΗ ΣΠΕΚ

Ιδρυτικά Μέλη του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου είναι εκείνα που είχαν την πρωτοβουλία ιδρύσεως αυτού. Αρωγά Μέλη του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου είναι οι Συνεργάτες του ΣΠΕΚ, α) οι συγγραφείς που αναθέτουν στον ΣΠΕΚ, τουλάχιστον σε διετή βάση, την έκδοση των έργων τους, έντυπα και ηλεκτρονικά έργα (eBooks, AudioBooks, Music Books, Video Books), β) οι καλλιτέχνες, χειροτέχνες που αναθέτουν στον ΣΠΕΚ την επικοινωνία των έργων τους στη ΣΠΕΚ Gallery, γ) οι συγγραφείς, καλλιτέχνες, χειροτέχνες, δημιουργεί, επιστήμονες που αναθέτουν στον ΣΠΕΚ την εκπροσώπηση, επικοινωνία, παρουσίαση και προώθηση του έργου τους, δ) οι ραδιοτηλεοπτικοί παραγωγοί του SOLOMOS Web Radio TV μετά από δύο χρόνια σταθερή συνεργασίας και δ) οι τακτικοί εξωτερικοί συνεργάτες του ΣΠΕΚ που συμβάλλουν στα διάφορα στάδια υλοποίησης των έργων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και όσοι επιθυμούν και προτίθενται να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην επίτευξη των σκοπών του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Για τα Ιδρυτικά και Αρωγά Μέλη του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου δημιουργείται Εργοβιογραφικό Πορτρέτο στη ΣΠΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑ, το οποίο συνοδεύεται από συνεντεύξεις, αφιερώματα και φωτογραφικό υλικό. Στα Ιδρυτικά και Αρωγά Μέλη του ΣΠΕΚ αποδίδεται σε ετήσια βάση ηλεκτρονική βεβαίωση – πιστοποιητικό. Ο ΣΠΕΚ έχει το δικαίωμα να διαγράψει κάποιο μέλος όταν καταδικαστεί αμετάκλητα για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται από το νόμο, όταν ενεργεί αντίθετα προς τους σκοπούς και το όραμα του ΣΠΕΚ. Η κύρια ομάδα δράσης του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου αποτελείται από επιστήμονες, λογοτέχνες, καλλιτέχνες και ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού που ζουν και δημιουργούν σε Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, καθώς και φιλέλληνες διεθνούς φήμης.

Τα Προνόμια των Μελών του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

• Καταχώρηση στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια ΣΠΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑ.
  • Διεθνής Δικτύωση με χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και εξοπλισμών του ΣΠΕΚ.
  • Παρουσίαση και προβολή στον διεθνούς φήμης διαδικτυακό κόμβο του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org
  • Συμμετοχή σε ειδικές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές του SOLOMOS Web Radio TV σε θέματα σχετικά με τον Πολιτισμό και την Κοινωνία.
  • Υποστήριξη, προβολή, προώθηση και επικοινωνία έργων και δημιουργών.
  • Συμμετοχή στην Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α..
  • Συμμετοχή σε Ανθολογία ή Λεύκωμα και με βάση κριτήρια.
  • Δημοσίευση εγκεκριμένων άρθρων, δοκιμίων, μελετών και έργων.
  • Πρόσκληση σε εκλεκτές εκδηλώσεις, συναυλίες, τελετές, φεστιβάλ, διαλέξεις ή σεμινάρια.
  • Κράτηση θέσεων σε ειδικές εκδηλώσεις του ΣΠΕΚ.
  • Προνομιακή συμμετοχή σε πολιτιστικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.
  • Τιμητική εκδήλωση για Μέλος που εκθέτει άξιο έργο, με συζήτηση για αυτό και για την εργοβιογραφία του.
  • Συμμετοχή και προβολή στο Ετήσιο Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού «Μνημοσύνη» με πλούσια θέματα.
  • Συμμετοχή και προβολή στο εβδομαδιαίο περιοδικό πολιτισμού «Ώρες».
  • Προνομιακές τιμές για την ποιοτική μετάφραση των έργων σε ξένη γλώσσα, την έκδοση βιβλίων ή λευκωμάτων.
  • Υποστήριξη της έκδοσης, παρουσίασης, έκθεσης και προώθησης των έργων τους (λογοτεχνίας, τέχνης ή επιστήμης).
  • Προνομιακές τιμές για αγορά έργων τέχνης, βιβλίων, αναμνηστικών από την ΣΠΕΚ Gallery.
  • Εκπτωτικές Παροχές σε διάφορα προγράμματα.
  • Κριτικές Προσεγγίσεις Έργων και ειδικές αξιολογήσεις.
  • Συστατικές Επιστολές.
  • Συμβουλευτική σε θέματα εργασίας, μελετών και καλλιτεχνικής δημιουργίας.
  • Προνομιακή υποστήριξη προτεινόμενων προγραμμάτων και έργων, τα οποία και εγκρίνει ο ΣΠΕΚ.
  • Συμμετοχή σε συνέργειες, αμφίδρομη συνεργασία, και σε αξιολόγηση προτάσεων – αν είναι ειδικοί.
  • Δυνατότητα υποβολής εισηγήσεων στον ΣΠΕΚ για νέα προγράμματα ή έργα.

Η αίσθηση του «ανήκειν» είναι μια σημαντική εμπειρία για όλους τους ανθρώπους. Σημαίνει την αποδοχή μας ως μέλος μίας ομάδας/κοινότητας. Προσδίνει κίνητρα, βελτιώνει την υγεία και την αίσθηση ευτυχίας μας. Η ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και η αποδοχή των άλλων όπως ακριβώς είμαστε, μας προσφέρει πληρότητα, ηρεμία. Ο Πολιτισμός είναι το όραμά μας, η διαδρομή μας. Ελάτε να βαδίσουμε μαζί! Συμμετέχω στη μεγάλη και διεθνή οικογένεια του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Συμπληρώνω την ηλεκτρονική “Αίτηση Εγγραφής” που ακολουθεί.

Αίτηση Εγγραφής Αρωγού Μέλους

"*" indicates required fields

Ιδιότητα*
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Με την παραλαβή της συμπληρωμένης φόρμας εντός 10 εργάσιμων ημερών θα ενημερωθείτε στο email που έχετε εκχωρήσει για τα προαπαιτούμενα και την εξέλιξη της εγγραφής σας. Η εγγραφή ανανεώνεται σε ετήσια βάση.