Ακολουθεί Αναλυτικό Πρόγραμμα Παραστάσεων - Συναυλιών του ΣΠΕΚ

ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 2

Yπέροχη Παράσταση “Χρυσοπράσινο Φύλλο” 50 Χρόνια Μνήμη, Αγώνες, Ελπίδα

Έκλεψε τις καρδιές όλων η μουσικοποιητική εκδήλωση του ΣΠΕΚ. Το απαιτητικό τεχνοκρατικό κοινό του Hyatt Regency Hotel γέμισε δάκρυα στα μάτια, σιγοψιθύρισε ποίηση και τραγούδησε για την Ελλάδα, για την Κύπρο, για τον απανταχού Ελληνισμό. Θρίαμβος!

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ 17.12.2022

Ένα Μουσικό Ταξίδι από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη – 100 χρόνια μελοποιημένης ποίησης

Με τη συναυλία – αφιέρωμα «Ένα Μουσικό Ταξίδι από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη» έκλεισε μελωδικά άλλη μια επιτυχημένη χρονιά δράσης και προσφοράς προς τον οικουμενικό Ελληνισμό για τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, μ ε τους Σωκράτη Παπαϊωάννου και Περσεφόνη Μήλια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θεοδωράκης, Χατζιδάκις στο Σπίτι της Κύπρου Μελοποιημένη Ποίηση – Μουσικό Αφιέρωμα

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Σπίτι της Κύπρου, Μουσικό Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Μάνο Χατζιδάκι με έργα Μελοποιημένης Ποίησης από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Έργα Διαφόρων Συνθετών της Μπαρόκ Περιόδου Μουσικό Αφιέρωμα

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου πραγματοποίησε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου μουσικό αφιέρωμα σε έργα συνθετών της Μπαρόκ Περιόδου στην αίθουσα της Φ.Α.Α.Θ. με τους εκλεκτούς μουσικούς Αλέξιο Πογρεβνόη και Ράνια Ρουσωπούλου

Πανοραμικό Πρόγραμμα Μεσαιωνικής Μουσικής

Στο πλαίσιο των Διεθνών Βραβεύσεων και της Έκθεσης Βιβλίων Συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου για το 2 021, στην αίθουσα τέχνης της Φ.Α.Α.Θ., έλαβε χώρα ένα εκλεκτό, πανοραμικό πρόγραμμα μεσαιωνικής μουσικής. Περιλάμβανε έργα του μεγάλου Γάλλου ποιητή-συνθέτη Γκιγιώμ ντε Μασώ, από Ιταλούς συνθέτες της Ars Nova καθώς και έργα από τον πολύτιμο κώδικα της Κύπρου.

ΜΑΚΕΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

«Τα Φεγγάρια του Μίκη» Μάγεψαν τους Θεσσαλονικείς

Τρεις δραστήριοι φορείς της  Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ένωσαν το μεράκι που τους διακρίνει και σε συνεργασία προσέφεραν μια μουσική εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών, αφιερωμένη στη μνήμη του μοναδικού, οικουμενικού Μίκη Θεοδωράκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | ΣΠΕΚ στο πλαίσιο των ποικίλων δραστηριοτήτων του για τον κοινό Ελληνικό Πολιτισμό Ελλάδας και Κύπρου, τις αξίες του, την Ελληνικής Γλώσσα, τη Μουσική, το Τραγούδι, την προβολή έργων λογοτεχνών, καλλιτεχνών, συνθετών, μουσικών, ερμηνευτών, δημιουργών κ.ά. διοργανώνει Αφιερώματα, Συναυλίες, Μουσικοποιητικές Εκδηλώσεις, Παραστάσεις, Κινηματογραφικές, Θεάτρου, Μουσικής ή/ και Ποίησης.

Την κάθε Παράσταση διοργανώνει Επιτροπή του ΣΠΕΚ, σε επίσημη αίθουσα με υπερσύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, οπτικοακουστικό υλικό υψηλών προδιαγραφών, διακεκριμένους συντελεστές και καταρτισμένους συνεργάτες.  Η παράσταση δίδεται δωρεάν ή έχει τιμή εισόδου, με ή χωρίς αγαθοεργία – φιλανθρωπικό παράπλευρο στόχο, ανάλογα με το οργανωτικό πλαίσιο, το σχήμα και τη θεματολογία. Η κάθε Παράσταση ή μέρος της βιντεογραφείται για να παρουσιαστεί μόνιμα σε ψηφιακή παραγωγή του ΣΠΕΚ, στον ηλεκτρονικό κόμβο του, στη Στήλη “Παραστάσεις”, ως έργο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ώστε να μπορούν διεθνώς μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του ΣΠΕΚ, που δεν μπόρεσαν να παραστούν, να την παρακολουθήσουν.

Οι παραστάσεις και οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου εκπαιδεύουν και ενημερώνουν το κοινό σχετικά με διάφορα θέματα όπως ιστορία, κουλτούρα και παραδόσεις. Αποτελούν μια πλατφόρμα για την έκφραση τέχνης και δημιουργικότητας και συχνά αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την ιστορία του λαού μας, αλλά και άλλων φίλα προσκείμενων κοινοτήτων. Παράλληλα, συστήνονται ως ένας τρόπος ψυχαγωγίας και απόλαυσης για το κοινό, καθώς προσφέρουν ένα ευεργετικό ταξίδι γνώσης και αναψυχής, που ξεκουράζει, διασκεδάζει και ανακουφίζει από τον καθημερινό στρεσογόνο τρόπο ζωής. Επιπρόσθετα, έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο σε κάθε περιοχή που υλοποιούνται διότι δημιουργούν θέσεις εργασίας για καλλιτέχνες, τεχνικό προσωπικό, εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις. Οι παραστάσεις και οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου αποτελούν σημαντικό μέρος του πολιτισμού και της κοινωνίας μας, προσφέροντας πνευματική τέρψη και καλλιέργεια, προωθούν την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη, στηρίζουν τα γράμματα, τις τέχνες, τον πολιτισμό, τον ανθρωπισμό και τις συναφείς επιστήμες, ενώνουν ποιοτικά τον απανταχού Ελληνισμό και ευεργετούν πολλαπλώς.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
“Ο ΣΠΕΚ διοργανώνει Παραστάσεις, Κινηματογραφικές, Θεάτρου, Μουσικής ή/ και Ποίησης”