Παραστάσεις

Θεοδωράκης, Χατζιδάκις στο Σπίτι της Κύπρου Μελοποιημένη Ποίηση – Μουσικό Αφιέρωμα

Με ιδιαίτερη επιτυχία, σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, με ένθερμες συμμετοχές, εκλεκτές και αγαπημένες παρουσίες πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Σπίτι της Κύπρου, στην Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, την Τρίτη 14/6/2022 στις 20:30, Μουσικό Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Μάνο Χατζιδάκι με έργα Μελοποιημένης Ποίησης, από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και θερμό χαιρετισμό ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κύριος Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, κύριος Γεώργιος Συλλούρης, ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, κύριος Δημήτρης Μανιατάκης, η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, κυρία Ελένη Ταγωνίδη – Μανιατάκη, η λογοτέχνιδα – στιχουργός – παραγωγός κυρία Άννα Μπιθικώτση, ο συνθέτης – τραγουδοποιός κύριος Κώστας Νικολόπουλος, η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ κυρία Έλενα Χρονά και πλήθος εκλεκτών επιστημόνων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και επιχειρηματιών.

Ο οικονομολόγος Ιωάννης Ρουκάς και οι μουσικοί Δήμητρα Ντουρουντά και Θεόδωρος Χοχτούλας χάρισαν ένα συγκινητικό μουσικό αφιέρωμα μελοποιημένης ποίησης για την Ελλάδα και την Κύπρο μας. Στο πιάνο η κυρία Δήμητρα Ντουρουντά, στην κιθάρα ο κύριος Θεόδωρος Χοχτούλας, στο τραγούδι ο κύριος Ιωάννης Ρουκάς. Τον συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κυρία Ελένη Χρονά. Είχαμε της χαρά να τους απολαύσουμε στα παρακάτω τραγούδια:

• Δρόμοι παλιοί | στίχοι: Μανόλης Αναγνωστάκης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
  • Όμορφη Πόλη | στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
  • Αστέρι μου φεγγάρι μου | στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
  • Χρυσοπράσινο Φύλλο | στίχοι: Μαλένης Λεωνίδας, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
  • Μια Παναγιά | στίχοι: Νίκος Γκάτσος, μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
  • Άρνηση (Στο περιγιάλι το κρυφό) | στίχοι: Γιώργος Σεφέρης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
  • Το πέλαγο είναι βαθύ | στίχοι και μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

Ακολουθεί μέρος της εκδήλωσης σε βιντεοσκόπηση: