Προσκλήσεις

Πρόσκληση στην 2η Συνάντηση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ΣΠΕΚ και η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. σας προσκαλούν στην 2η Διαδικτυακή Συνάντηση της Δ.Α.Δ.Α., η οποία είναι αφιερωμένη στην ανθολογία ποίησης νέων του ΣΠΕΚ “Για τον Τάσο Λειβαδίτη”, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα Ελλάδας 21:30, διάρκειας μέχρι τις 22:30. Η τηλε-συνανάγνωση και ο διάλογος που θα ακολουθήσει θα λάβουν χώρα ψηφιακά με την εφαρμογή – υπηρεσία τηλεδιάσκεψης zoom.us. Στο ψηφιακό πάνελ μετέχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΠΕΚ που θα δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή. Για το ευρύ κοινό η συγκεκριμένη τηλε-συνανάγνωση θα προβάλλεται ζωντανά, διαδικτυακά μέσα από τη Σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, καθώς και το Κανάλι του Συνδέσμου στο YouTube. Στη συνέχεια το πλήρες υλικό της συνάντησης θα δημοσιευθεί στον διεθνή διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Συντονισμός: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος ΣΠΕΚ

Επιμελητής Προγράμματος: Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος ΕΛΚ, Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ

Εισαγωγικές Ομιλίες:

Ζωή Σαμαρά, Ομότιμη Καθηγήτρια Θεωρίας της Λογοτεχνίας και του Θεάτρου Α.Π.Θ.

Νίκος Ευθυμίου, Φιλόλογος – Ερευνητής

Έλενα Καραγιάννη Βαρνάβα, Φιλόλογος – Ερευνήτρια – Συγγραφέας

Δρ Άγγελος Ευαγγέλου, Λέκτορας Συγκριτικής Λογοτεχνίας

Ακολουθούν οι θέσεις των συμμετεχόντων και γόνιμος διάλογος, βάσει συντονισμού.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Δ.Α.Δ.Α. μέσα από το site του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org και ειδικά στο πεδίο Δραστηριότητες, όπου θα βρείτε και την φόρμα/αίτηση εγγραφής, αλλά και από το ενημερωτικό δελτίο “ΩΡΕΣ“.

Για να λάβετε ενεργό μέρος στη ζωντανή συνεδρίαση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ Δ.Α.Δ.Α. χρειάζεται να δηλώσετε  εγγραφή στον ΣΠΕΚ και συμμετοχή στην παρούσα εκδήλωση στο info@cultural-association.org.

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ καθιερώνει την Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ «ΔΑΔΑ», η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε μέλη και φίλους του, με συν-ανάγνωση, εκ του συστάδην ή ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, να Δ-ιαβάζουν, Α-ναλύουν, Δ-ιαλογίζονται, Α-νελίσσονται με βιβλία πεζογραφίας, δοκιμίων, ποίησης, θεάτρου, ιστορίας, αρχαιολογίας, λαογραφίας, φιλοσοφίας κ.α..

Ο ΣΠΕΚ φιλοδοξεί ώστε τα μέλη με την ανάγνωση να διευρύνουν τους ορίζοντες, το πνεύμα, την αντίληψή τους. Διότι στην ερώτηση των παλαιών γραφών ‘Γνωρίζεις αυτά που διαβάζεις;’ απαντά η συλλογική σοφία της Ομάδας. Διότι ένας γράφει μόνο όσα γνωρίζει, ή νομίζει ότι γνωρίζει. Αλλά όταν διαβάζει, τότε ακούει ανεπαίσθητα τον συγγραφέα να του μιλά και επιπλέον διαλογίζεται με άλλους της Ομάδας και έτσι κερδίσει πολλαπλά. Δεν τρώει απλώς την τροφή, αλλά μπορεί και να τη χωνεύει. Ποιος καταλαβαίνει καλά ένα βιβλίο αν δεν ‘ζήσει’ μέρος από το περιεχόμενό του; Αλλιώς χωρίς ανάλυση και στοχασμό ελάχιστα μένουν στο μυαλό.

Με τη Λέσχη Ανάγνωσης ο (τηλε)αναγνώστης δεν συναναστρέφεται μόνο ενδιαφέροντα, καλλιεργημένα άτομα, αλλά κερδίζει από την κοινωνική αλληλεπίδραση και την πνευματική διαδραστικότητα. Μπορεί επίσης να εισηγείται στην Ομάδα ένα βιβλίο για συν-ανάγνωση και συν-ανάλυση. Ίσως βρει θέματα του βιβλίου που αφορούν τον ίδιο ή δικό του, ίσως βρει λύσεις, ή αλλάξει γνώμη για κάτι που πριν το αντιλαμβανόταν αλλιώς. Ακούγοντας 10 αναλύσεις/ προσεγγίσεις των άλλων της Ομάδας είναι σαν να διαβάζει δέκα βιβλία. Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι η κηρήθρα για τις μέλισσες που μεταφέρουν τη γύρη από άνθος σε άνθος.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Λέσχη Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ Δ.Α.Δ.Α.

Περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο, Ανθολογία Ποίησης Νέων «Για τον Τάσο Λειβαδίτη»

Ανθολογία Ποίησης Νέων «Για τον Τάσο Λειβαδίτη»
Σειρά Ανθολογία Νέων ΣΠΕΚ. Αρ.2
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ – Α΄ Έκδοση 2020
Αριθμός Σελίδων: 102, Διάσταση: 22,5Χ20,5
ISBN 978-618-5410-49-0
Ενδεικτική τιμή πώλησης: 16,00€
Διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.