Ένας Συγγραφέας στην Τάξη μου

2022 Ιωαννίδειο 40ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Δράση Φιλαναγνωσίας ΣΠΕΚ «Ένας συγγραφέας στην τάξη μου»

enas siggrafeas stin taxi mou

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, 10:30 π.μ., ο βραβευμένος συγγραφέας – ποιητής, μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και Πολιτιστικός Εκπρόσωπός του ΣΠΕΚ στην Κύπρο, κ. Ελευθέριος Πλουτάρχου, στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας του ΣΠΕΚ για το 2022, επισκέφθηκε το Ιωαννίδειο 40ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, για να χαρίσει βιβλία του, να διαβάσει αποσπάσματα από τα έργα του, να αλληλεπιδράσει διαδραστικά μέσα από εκπαιδευτικά εργαλεία με τους μαθητές της Δ’ και Ε’ Δημοτικού βασισμένα σε αρχές μυθολογίας, ιστορίας, Ελληνικού Πολιτισμού, φιλαναγνωσίας, ποίησης – λογοτεχνίας και επαγγελματικού προσανατολισμού με κέντρο το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, να συζητήσει με τους συναδέλφους δασκάλους και τους μαθητές για τη ζωή και το έργο του, πώς παράλληλα με το βιοποριστικό του λειτούργημα, αυτό του δασκάλου, καλλιέργησε την τέχνη της γραφής και πώς καταφέρνει να διατηρεί ακμαίο το πάθος του για τα Ελληνικά Γράμματα και τον Πολιτισμό μας μέσα στη σύγχρονη εποχή των τεχνολογικών εξελίξεων που όλα αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς.

enas siggrafeas stin taxi mou

Παράλληλα, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, σε συνεργασία με τον κ. Ελευθέριο Πλουτάρχου εκπροσωπώντας την κα Κίκα Πουλχερίου, παρέδωσαν τα βιβλία της χορηγίας της στη Διευθύντρια του Ιωαννίδειου 40ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και τα μοίρασαν στους μαθητές.

Η Δωρεά των Παιδικών Βιβλίων της Λογοτέχνιδας Κίκας Πουλχερίου και συγκεκριμένα του παραμυθιού με τίτλο «Ο Χαρταετός του Κομπολίνο» στα παιδιά του 40ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης σκόρπισε χαρά και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

enas siggrafeas stin taxi mou

Η κα Κίκα Πουλχερίου είναι ανθολογημένη στα βιβλία γλώσσας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκπροσώπησε την Κύπρο για το Βραβείο Άντερσεν. Το 2021 της απονεμήθηκε από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου το «Βραβείο Λογοτέχνη για το Σύνολο του Έργου του» μαζί με τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη. Αφυπηρέτησε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως Διευθύντρια και έκτοτε υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.

Το 40ο Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης , η Ιωαννίδειος Σχολή , αποτελεί ένα πολιτισμικό μνημείο για το κέντρο της Θεσσαλονίκης διότι κατέχει το μοναδικό προνόμιο να είναι το πρώτο ελληνικό δημοτικό σχολείο που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και να έχει την πιο μακρόχρονη ιστορία από όλα τα άλλα σχολεία του κέντρου. Μέσα στους κόλπους του γαλουχήθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών της πόλης της Θεσσαλονίκης και της χώρας ευρύτερα.

enas siggrafeas stin taxi mou

Ακολουθεί βίντεο αφιέρωμα από την επίσκεψη του Κύπριου συγγραφέα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, Ελευθέριου Πλουτάρχου, στο Ιωαννίδειο 40ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, και στην παράλληλη δωρεά βιβλίων από την διακεκριμένη Κύπρια λογοτέχνιδα, εκπαιδευτικό και πρ. Πρόεδρο του Συνδέσμου Παιδικού Βιβλίου στην Κύπρο, κα Κίκα Πουλχερίου, στο πλαίσιο της δράσης Φιλαναγνωσίας 2022 του ΣΠΕΚ με τίτλο «Ένας Συγγραφέας στην Τάξη μου» (Παραγωγή ΣΠΕΚ 2022, Μουσικό χαλί: “Δειλινό “. Τραγούδι, Θωμαΐδης Κώστας. Μουσική / Στίχοι: Λοΐζος Μάνος / Νεγρεπόντης Γιάννης.) Θερμές ευχαριστίες από τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στην Διευθύντρια του 40ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης κα Τσιάπου Βασιλική και στις δασκάλες κα Αντωνία Χατζηλιάδου και κα Μαρία Χατζητσακίρογλου.